Suareza su pitali o onom penalu. "Što sam ja kriv? Pa nisam ga ja promašio"

Foto: EPA-EFE

URUGVAJ i Gana od 16 sati igraju odlučujuću utakmicu za prolazak iz skupine H Svjetskog prvenstva. U drugom susretu sastaju se Južna Koreja i Portugal, koji je osigurao prolazak pa se za osminu finala bore ove tri reprezentacije. Gani je dosta bod, Urugvaj mora pobijediti i čekati pomoć Portugala, dok Južna Koreja mora pobijediti, ali ne ovisi sama o sebi.

Sjećate li se četvrtfinala 2010. godine?

Prvi je to susret Gane i Urugvaja nakon legendarnog četvrtfinala SP-a 2010. godine, u kojem je Urugvaj izbacio Ganu na penale. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a Asamoah Gyan je u 120. minuti promašio penal koji bi Ganu poslao u polufinale. Njega je skrivio Luis Suarez, koji je nakon jednog prekida rukom zaustavio loptu na gol-liniji, za što je dobio crveni karton.

No Suarezov potez pokazao se genijalnim jer je Gyan iz penala poslao loptu preko grede. Gyan je nakon toga zabio penal u raspucavanju, ali ne i njegovi suigrači Mensah i Adiyiah pa je Urugvaj prošao u polufinale, u kojem je izgubio od Nizozemske. 

"Nisam ja ništa kriv"

Ganski novinari su na press konferenciji uoči današnje utakmice pitali Suareza želi li se ispričati za taj, po mnogima, nesportski potez, koji je Ganu koštao prolaska. Suarez se nije dao smesti i odgovorio je:

"Nisam se ispričao za to jer sam ja igrao rukom, ali ja nisam promašio penal. Možda bih se ispričao da sam napravio neki grubi prekršaj i nekoga ozlijedio. Ali u ovoj situaciji nisam ništa kriv jer ja nisam promašio penal. Gyan je rekao da bi napravio istu stvar na mom mjestu tako da ne vidim za što sam kriv."

 

Pročitajte više