Južna Amerika

Suareza žele vratiti u Južnu Ameriku. Rok za odluku je petak

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI urugvajski napadač Luis Suarez slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor s Atletico Madridom u kojem je proveo protekle dvije sezone. Suarez je bio odličan u svojoj prvoj sezoni u Atleticu za koji je zabio 21 gol u 32 ligaške utakmice. U drugoj je postigao 11 golova u 35 prvenstvenih susreta.

Iako je u 36. godini života i neosporno ima kvalitetu za igranje na najvišoj razini, sve se više spominje scenarij napuštanja Europe i selidbe u sredinu u kojoj bi rekao i konačno "zbogom" aktivnom igranju. Nakon glasina o interesu Barcelone za njegov povratak, Silvija Berlusconija koji ga je htio u Monzi i nekoliko MLS klubova, južnoamerički mediji raspisali su se o opciji povratka u domovinu.

Suareza želi Nacional iz Montevidea, koji je njegov matični klub u kojem je i započeo svoju veliku karijeru. Argentinski TyC Sports piše kako je ponuda Nacionala već na stolu, a Suarez odluku mora donijeti do petka, jer je to rok za registraciju igrača u urugvajskoj ligi. 

Za Nacional je debitirao 2005. kao 18-godišnjak i svojim golovima klubu odmah pomogao osvojiti naslov. Kasnije je nastupao za Groeningen, Ajax, Liverpool, Barcelonu i Atletico. U karijeri je zabio više od 500 golova i osvojio 19 trofeja. Jedini je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda u borbi za trofej europske Zlatne kopačke, a to je učinio dvaput. 

Pročitajte više