Subašić: Euro je već zaboravljen, ali rukavice s utakmice sa Španjolskom mi vise na zidu

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRVI VRATAR hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić rekao je kako je već zaboravio ispadanje od Portugala u osmini finala Europskog prvenstva, te da mu je sada najvažnije igrati Ligu prvaka s Monacom koji u srijedu protiv Villarreala igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u to natjecanje.


"Da, to sam zaboravio. To je gotovo. Nakon tri utakmice na maksimalnoj razini, nedostajalo nam je efikasnosti i malo sreće protiv Portugala. Čuo sam da govore kako oni nisu bili igrali dobro. Oni su osvojili prvenstvo. Čestitam im”, rekao je Subašić u intervjuu za francusku novinsku agenciju AFP.

“Nisam se dobro osjećao protiv Portugala, imao sam ozlijeđene aduktore, ozlijedio sam se pred kraj utakmice protiv Španjolske. Još uvijek me boljelo i protiv Fenerbahčea no morao sam igrati, bila je to izuzetno važna utakmica. Sada je već bolje. Treba stisnuti zube”, rekao je.

S Europskog prvenstva će zauvijek pamtiti obranjeni jedanaesterac Sergiju Ramosu, braniču i kapetanu Real Madrida u pobjedi protiv Španjolske 2:1.

“Rukavice s utakmice protiv Španjolske imam na zidu. O tome ću govoriti za deset godina na kraju karijere. Reći ću mladima - ‘gledajte, ja sam Ramosu obranio udarac", napomenuo je smijući se. "Imam 32 godine, nisam star, želim još dugo igrati. De Sanctis ima 40 godina. Iskusan je, mijenjamo se na vratima, naporno radimo i također se smijemo. Tako se dobro provodimo", rekao je. Morgan de Sanactis je drugi vratar Monaca kojem ugovor istječe za godinu dana.

"Ostajem u Monacu"


Nastup na Europskom prvenstvu povećao je interes drugih klubova za hrvatskim vratarom, no on ne vidi izlazna vrata u francuskom klubu gdje se nalazi od siječnja 2012.

“Da, interes je veći ali ja ostajem u Monacu”, istaknuo je. S klubom ima ugovor do ljeta 2019.

Monaco je u trećem pretkolu Lige prvaka izbacio turski Fenerbahče s ukupno 4:3 u dvije utakmice pa će u srijedu u posljednjem pretkolu igrati protiv španjolskog Villarreala. Prva utakmica igra se u Španjolskoj, a Villarreal je prošli tjedan naprasno smijenio trenera Marcelina Garciju Torala nakon sukoba s igračima te imenovao Frana Escribu. Trener koji je lani vodio Getafe, i dobio otkaz prije kraja sezone, ne može računati na ozlijeđenog napadača Roberta Soldada.

“Pobjeda protiv Fenerbahčea osigurala nam je nastavak igranja u Europi što je jako važno. Bili smo pod velikim pritiskom. Monako je puno uložio i sada traži rezultate. Sada ćemo odgovoriti na zahtjev jer je Liga prvaka svima važna”, rekao je Subašić.

"Cilj je drugo mjesto i francuski kup"

Lani je Monaco u pretkolu Lige prvaka ispao od Valencije.

“Tada je bilo puno promjena, a u takvim uvjetima je bilo teško ostvariti rezultat. Ove godine je drugačije, novi igrači već poznaju francusku ligu, i poznaju se međusobno. No treba raditi na slabim točkama. Ekipa se mora kompaktnije braniti”, izjavio je.


Monaco je promijenio sustav igre te bi trebao biti u formaciji 4-4-2 s Germainom i Falcaom u napadu. “Ne znam hoće li se to promijeniti nakon Falcaove ozljede. Kada sam se vratio (s Eura) vidio sam u pobjedu Monaca od 4:1 nad Sportingom iz Lisabona. Naša ekipa je bila čvrsta, dobro organizirana te je stvarala brojne prilike. Iskreno, ove sezone mislim da smo bolji jer imamo više ofenzivnijih igrača”, rekao je Subašić.

Kolumbijski napadač Radamel Falcao ozlijedio je početkom mjeseca lijevu nogu te bi mogao propustiti obje utakmice protiv Villarreala.

“Falcao je veliki igrač i veliki profesionalac. I sa Glikom, Raggijem, Bakayokom ili Fabinhom ekipa je više u napadu. Sviđaju mi se takvi igrači. To me podsjeća na momčad iz sezone 2014./2015.”, rekao je Subašić. “Unatoč odlasku Jermija Toulalana (u Bordeaux) i promjeni sustava, struktura je ostala ista. Ovo je nastavak, druga sezona novog ciklusa”, dodao je.

Potpredsjednik kluba Vadim Vasiljev želi ove godine trofej i spektakl, rekao je hrvatski vratar.

“Igrači ga, naravno, žele još više. U posljednje četiri godine PSG je iznad svih, no drugo mjesto je moguće. To je cilj. I osvojiti kup te proći Villarreal”, napomenuo je Subašić.

Pročitajte više