SUCI ALKARU OTELI POBJEDU "Skratili" tricu i darivali Cibonu u rijetko viđenoj drami

Foto: Screenshot YouTube

RIJETKO viđena drama događala se sinoć u Sinju gdje su utakmicu 22. kola A1 lige igrali domaći Alkar i Cibona. Gosti iz Zagreba pobijedili su nakon produžetka 99:88, no taj se produžetak uopće nije ni trebao igrati jer su Sinjani s istekom vremena pogodili tricu za trijumf.
 

No, suci su tri poena pretvorili u dva, premda je bilo očito da je igrač Alkara stajao iza linije za tri poena. Utakmica je otišla u produžetak, a tamo su se ogorčeni domaćini raspali. Međutim, nije to bila jedina sporna odluka na štetu Alkara. Cijela je utakmica obilovala čudnim sudačkim odlukama, a kulminacija se dogodila u zadnjih nekoliko sekundi regularnog dijela utakmice.
 
Što se dogodilo?
 
Kod rezultata 84:81 za Cibonu Alkarev Amerikanac Graf bio je na liniji slobodnih bacanja. Dobio je tri bacanja. Prva dva je pogodio, treće je promašio, no lopta je pala u ruke još jednog Amerikanca u redovima Sinjana, Bootha. S tri metra je imao čisti šut za prednost Alkara, Žorić ga izgleda udara po ruci, no suci ne sviraju faul na igraču Alkara, već šalju Marina Rozića na liniju slobodnih. U tim trenucima atmosfera u dvorani je proključala. 
 
 
Kapetan Cibone Marin Rozić pogodio je jedno od dva slobodna bacanja, trener Alkara Srđan Helbich pozvao je time-out i Sinjani su četiri sekunde prije kraja izveli loptu na polovici Zagrepčana pri rezultatu 83:85.
 
Dobio ju je Dajuan Graf, izvukao se iza linije za tricu i sa zvukom sirene je pogodio. Navijači Alkara Maligani su u transu uletjeli na teren misleći kako je utakmica završena. Čak je i jedan od trojice sudaca prilikom Grafova šuta pokazao da se radi o šutu za tri poena, ali Alkaru su ipak upisana samo dva poena i utakmica je otišla u produžetak. U dodatnom vremenu demoralizirana momčad Alkara nije imala nikakve šanse.
 
 
Tako je Alkar ostao bez pobjede koja bi mu bitno povećala šanse za opstanak, dok je Cibona ostala na trećem mjestu.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više