Suci nisu pogriješili. Evo zašto je Kaneov "gol iz zaleđa" regularan

Screenshot: Twitter

DERBI sjevernog Londona, osim dobrog nogometa, donio je i katastrofalno suđenje glavnog suca Anthonyja Taylora. Navijači Arsenala bili su posebno bijesni nakon jedne situacije.

>>> Festival sudačkih pogrešaka u londonskom derbiju. Je li Arsenal pokraden?

>>> FOTO Ovaj prljavi start Xhake s leđa nije dosuđen ni kao prekršaj

Bilo je to u 74. minuti kada su Spursi izjednačili. Činilo se da je Harry Kane bio u zaleđu kada je lopta koju je uputio Christian Eriksen u kazneni prostor Arsenala stigla do Kanea kojeg je srušio Shkodran Mustafi, a Taylor je pokazao ne bijelu točku.

Golgeter Spursa s nje je bio precizan.

"Koliko igrača Spursa je bilo u zaleđu?!"

Pomoćni sudac u toj situaciji nije podigao zastavicu, a navijači Arsenala bili su izvan sebe. Bivši igrač Topnika Martin Keown također je bio nezadovoljan tom odlukom.

"Koliko je igrača Tottenhama bilo u zaleđu? Zar ovo nije očito?! Da, bio je prekršaj, ali je zastavica od tada već trebala biti podignuta", rekao je Keown.

Ipak, pravila engleskog FA-a kažu da je Taylor bio u pravu. Evo i zašto.

FA u svom pravilniku kaže da se prekršaj, ako se igrač u poziciji zaleđa kreće prema lopti s namjerom da s njom i igra i ako je prije toga zaustavljen prekršajem prije igranja ili pokušaja igranja loptom ili starta na protivnika u borbi za loptu, kažnjava zato što se dogodio prije šanse koja je proizašla iz zaleđa.

Kao rezultat toga Mustafijev prekršaj na Kaneu dogodio se prije nego što je Kane igrao loptom pa je ova odluka - ispravna.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više