Suci se oglasili nakon što je gazda Dallasa rekao da im je ovo najveća greška ikad

Foto: Profimedia

BIJES i ogorčenje u Dallasu izazvao je koš koji im je u tijesnom i jako važnom porazu 127:125 postigao Golden State. Tako su aktualni prvaci stekli bitnu prednost pred Mavsima u napetoj borbi za doigravanje na Zapadu, a Dončićevoj momčadi ugrozili čak i play-in.

Zašto su dva sporna poena ključna?

Golden State je, naime, ovom pobjedom stekao prednost u međusobnim utakmicama protiv Dallasa (2:1) te je sa skorom 38-36 šesti u borbi za play-off, dok je Dallas pao ispod 50 posto te je s 36-37 deveti i visi mu i baraž za doigravanje, koje bi dohvatio tek ako prođe dvije runde play-ina.

Šesto mjesto vodi izravno u play-off, a samo jedan poraz dijeli ga od 11. i 12., koja ne vode ni u play-in. Dallas bi ovom pobjedom preskočio Warriorse, a ovako su oni skočili na šesto mjesto, dok su Mavsi pali na deveto.

Ovo je koš zbog kojeg su poludjeli u Dallasu

Zato je koš koji su im Warriorsi u trećoj četvrtini zabili zakucavanjem Kevona Looneya na nebranjeni koš, u situaciji pet na nula, izludio Dallas. Igrači i trener Jason Kidd žestoko su prosvjedovali, ali Warriorsima su priznata dva dvojbena poena, što je upravo razlika kojom su na kraju pobijedili.

Vlasnik Mavsa: Suci su nam samo trebali reći da je lopta za Warriorse, ali to nisu napravili

"Suci su označili da je lopta za Mavse. Spiker je to objavio. Onda je bio time-out. Tijekom time-outa suci su promijenili odluku, a nama nisu rekli. Vidjeli su da se postavljamo kao da je naša lopta, a onda su samo dali loptu Warriorsima a da nama nisu ništa rekli. Ludo je što je na kraju to bilo bitno u utakmici na dva razlike. Možda i sudačka najgora odluka u povijesti NBA-a. Samo su nam trebali reći, a nisu", objasnio je vlasnik Mavsa Mark Cuban i najavio službenu žalbu NBA ligi.

Oglasili se i suci

No, nerealno je očekivati da će utakmica biti poništena. Posebno nakon što je Sean Wright, glavni sudac meča, demantirao Cubanovu verziju priče, uvjeravajući da su suci na početku, dakle prije time-outa, pokazali da je nakon pauze lopta za Warriorse. 

Pročitajte više