Suci šute zbog Kodeksa, Šupraha jedini prozborio: "Ovo je tragedija, ne znam je li ovdje kraj"



HRVATSKI nogomet proživljava jedne od najtežih trenutaka u svojoj povijesti, to je već općepoznata činjenica. Padom čelnih ljudi sudačkog lobija, kao i saznanjem da se za 95 tisuća eura moglo kupiti "pošteno" suđenje, ozbiljno je narušena regularnost lige.



"Nemam nikakvih komentara jer je takav Kodeks, žao mi je", poručio je preko telefona za Index Vlado Svilokos. Isti odgovor smo dobili i od Draženka Kovačića: " Žao mi je, ne smijemo se očitovati o takvoj temi", poručio je.

Jedini koji je ukratko htio prokomentirati događaje oko uhićenja Željka Širića, sada već suspendiranog dopredsjednika HNS-a i predsjednika sudačke komisije Stjepana Djedovića, bio je Alojzije Šupraha.

"Katastrofa", započeo je, "Žalosno, to je jedino što imam za reći. Šokiran sam", kratko je rekao, a zatim oprezno nastavio: "Gledajte, znam što i vi znate. Mislim da se ovdje radi o subjektivnoj krivici, ako se naravno ne radi o nečem širem. Ovdje je krivica subjektivizirana."

Je li riječ o izoliranom slučaju ili o nešto široj akciji ubrzo će se dokazati. Kao što su iz Uskoka potvrdili da je ova akcija samo nastavak afere Offside, vrlo je izgledno da se broj uhićenja oko korupcije u hrvatskom nogometu neće zaustaviti.

"Samo državni organi mogu dati odgovor je li to početak ili kraj razotkrivanja afera. Očigledno je da se tu nije radilo o nogometnoj akciji. Ponavljam, žalostan sam i tužan", za kraj je poručio Šupraha.

Pročitajte više