VIDEO Ovo je trenutak koji je prelomio Super Bowl

Foto: Profimeda

KANSAS CITY CHIEFSI su drugi put u zadnje četiri godine osvojili Super Bowl nakon što su na stadionu State Farm u Glendaleu pobijedili Philadelphia Eaglese 38:35. Do naslova je Chiefse predvodio njihov najbolji igrač i vođa napada Patrick Mahomes.

U napadački raznovrsnoj i odličnoj utakmici momčad pod vodstvom trenera Andyja Reida došla je do svog drugog trijumfa u Super Bowlu, a trećeg u klupskoj povijesti, preokrenuvši rezultat u drugom poluvremenu, u kojem su sve njihove akcije završile ili polaganjem ili pogotkom iz polja.

Nakon što je 5:20 minuta do kraja utakmice Jalen Hurts ispisao povijest i postigao svoj treći touchdown utrčavanjem u end zonu, a potom na isti način došao do pretvaranja za dva poena i izjednačenja na 35:35, Kansas City je u sljedećih pet minuta uspio zadržati loptu u svom posjedu, dovesti se do situacije za pogodak, koji je s 27 jarda pogodio Harrison Butker i odlučio pobjednika.

Ključan trenutak ni dvije minute prije kraja susreta

Ključan trenutak utakmice dogodio se na 1:54 do kraja susreta. Na trećem pokušaju Chiefsa za osam jarda dosuđen je izrazito sumnjiv defenzivni holding Eaglesima. To je Chiefsima omogućilo novi first down na 15 jarda od end zone, čime su kontrolirali vrijeme do samoga kraja susreta. 

Jerick McKinnon je potom mogao napraviti touchdown za Chiefse, ali je namjerno stao na jedan jard od end zone kako bi vrijeme iscurilo i Butker je 11 sekundi prije kraja rutinski pogodio field goal za 38:35. Eaglesi više nisu imali timeouta, a ni vremena da bilo što naprave.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TAJ TRENUTAK

 

 

Pročitajte više