LIGA PRVAKA

Sudit će Dinamu u uzvratu, a lani je sudio najluđu utakmicu u Europi

Foto: EPA-EFE

DINAMO sutra, 9. kolovoza, na Maksimiru igra uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka u kojem brani prednost od 2:1 nad Ludogorcem iz Razgrada. Utakmicu će suditi 39-godišnji Francuz Benoit Bastien, kojeg su dinamovci već imali prilike upoznati prošle sezone.

Lani im je također sudio u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Legije u Varšavi. Dinamo je tu utakmicu dobio 1:0 golom sadašnjeg igrača Wolfsburga Bartola Franjića i tako s ukupnih 2:1, pošto je u Maksimiru bilo 1:1, prošao dalje u playoff, gdje je ispao od moldavskog Šerifa.

Bastien je sudio i Hrvatskoj u teškom porazu od Španjolske 6:0 u Ligi nacija 2018., a u prošlosezonskom finalu Lige prvaka između Reala i Liverpoola bio je četvrti sudac. Pomoćnici će mu biti Erwan Finjean i Philippe Jeanne, četvrti je sudac Jeremie Pignard, a u VAR sobi će biti Benoit Millot i Thomas Leonard.

Pristaše oba kluba može tješiti to što Bastien ima iskustvo rada pod velikim pritiskom. Prošle sezone sudio je veliki derbi francuskog Juga između Nice i Marseillea. Nakon što su Dimitrija Payeta domaći navijači pogodili bocom koju je odlučio baciti nazad u publiku, krenuli su masovni neredi zbog kojih je Bastien prekinuo utakmicu, a Nici su zbog upada navijača u teren i nasilničkog ponašanja kasnije oduzeti bodovi.

Pročitajte više