U petak presuda Marku Tunjiću za pokušaj ubojstva Boysa iz suprotstavljene frakcije

Jedan od sukoba zaraćenih frakcija BBB-a
Foto: Hina

TUŽITELJSTVO je izmijenilo optužnicu protiv Marka Tunjića kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi zbog teškog pokušaja ubojstva više članova suprotstavljene frakcije Bad Blue Boysa.
 
Tužiteljstvo je 29-godišnjeg Tunjića teretilo za četiri pokušaja teškog ubojstva, no u utorak su odustali od kaznenog progona za pokušaj teškog ubojstva Miroslava Novosela objasnivši da iz dokaza ne proizlazi da je Tunjić bio svjestan da se i Novosel nalazi u kombiju u koji je, prema optužnici, pucao, piše Večernji list.
 
Tunjić se sada tereti za teški pokušaj ubojstva Filipa Šoštarka, Miroslava Turkovića i Marka Čorića, a optuženi je još jednom poručio da se ne osjeća krivim. Njegov odvjetnik Nikola Mandić rekao je da se tijekom postupka jedino moglo zaključiti da navijačka scena u Zagrebu obiluje fizičkim obračunima navijača istog kluba, te da je i ovaj napad nastao kao navijačko junačenje koje je prešlo granice, a ne kao bezobzirna osveta, što se optužnicom stavlja na teret.
 
Podsjetimo, prema optužnici motiv za napad, koji se dogodio 25. listopada 2014. godine, je sukob među suprotstavljenim frakcijama Dinamovih navijača budući da je Tunjić dio Fan cluba BBB-a (tzv. mamićevci), a da su oštećeni tzv. antimamićevci koji ne posjećuju domaće Dinamove utakmice.
 
Presuda je u petak.
 

Pročitajte više