Šuker nakon sastanka s Plenkovićem provalio nešto previše čak i za njega

Foto: Patrik Macek / Pixsell, Hina

PREDSJEDNIK Vlade Andrej Plenković pozvao je na sastanak Davora Šukera, predsjednika HNS-a u sklopu, kako je rekao "kontinuiteta dijaloga sa sportašima", jer kod njega su već bili čelnici košarkaškog i vaterpolskog saveza.

 
"Zahvalan sam premijeru i ministru unutranjih poslova koji su saslušali ono što imamo u predstojećim mjesecima, a to je utakmica Hrvatska - Ukrajina koja je važna za hrvatski sport. Riječ je o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Razgovarali smo o Europskom prvenstvu, Kupu u Varaždinu. Bio je to razgovor o nogometu. Lijep, konstruktivan razgovor. Molio bih da se više prate utakmica. O tome se ne piše, da su nam važna ta tri boda", izjavio je Šuker nakon sastanka s premijerom.
 
Nije nikakva tajna da su se vladajući okrenuli protiv Šukera. Kolinda Grabar Kitarović mu javno dijeli packe, a Mostu je borba protiv Šukera i vrhuške nogometnog saveza forte pred skore lokalne izbore.

I sada se taj Šuker sastaje s ministrom iz Mosta, dok sastanak vodi predsjednik HDZ-a koji je 
nedavno na stranačkom okupljanju u Slavonskom Brodu članovima njegove stranke (do kraja umočene u hrvatsku nogometnu močvaru) navodno rekao da oni koji nisu za promjene u nogometu slobodno mogu otići. Dodajmo da se čak i u HNS-u stvara kritična masa za smjenu predsjednika.
 
Razumljivo je dakle zašto je Šukera po izlasku iz Banskih dvora dočekalo pitanje o ostavci. Na koje je odgovorio u svom stilu:
 
"O ostavci ne želim razgovarati ovako, bit će Skupština i tamo ćete biti pozvani. Što se tiče Zakona o sportu, pa Hrvatski nogometni savez je valjda jedini koji ga primjenjuje u cijeloj Republici Hrvatskoj. Sve ostalo je, što bi rekao gospodin Trup (nije tipfler prilikom citiranja, op.a.), fake news."
 

Pored Šuketa u izaslanstvu HNS-a bili su i potpredsjednici Ante Kulušić i Ante Vučimilović, te članovi izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatič i Marijan Kustić, dok su uz premijera bili i državna tajnica Središnjeg ureda za sport Janica Kostelić, ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, te čelnik SOA-e Daniel Markić.
 

Pročitajte više