Sulića operirao Nemec, izgubljen za Olimpijske igre

JUČER tijekom poslijepodneva Sulić je iz KBC Sušak prebačen u Ogulinsku bolnicu gdje ga je operirao poznati ortoped Boris Nemec, piše Novi list.

Operativni zahvat na Sulićevom lijevom koljenu trajao je oko sat vremena, a zbog prijeloma i pomaka patele Sulić će s rukometnih terena izbivati duže razdoblje.

Nemec je izjavio kako je sigurno da neće nastupiti na Olimpijskim igrama, a bude li sve u redu hrvatski rukometni reprezentativac moći će zaigrati početkom jeseni. Osim koljena, Renato je iščašio lijevo rame, zadobio nekoliko ogrebotina, te laganu kontuziju glave. Za rame još nije točno utvrđeno koliko je teško ozlijeđeno.

Ravnatelj Opće bolnice Ogulin i šef kirurškog odjela ove bolnice dr. Miljenko Plavljanić danas je za Hinu kazao da će oporavak hrvatskog rukometnog reprezentativca Renata Sulića nakon teške ozljede koljena zadobijene u ječarašnjoj prometnoj nesreći trajati nekoliko mjeseci.

Plavljanić je kazao da je Sulić jučer, 19. travnja, u bolnicu dovezen s otvorenim prijelomom ivera lijevog koljena. Poslijepodne je operiran, a na čelu kirurškog tima bio je ugledni ortoped dr. Boris Nemec. Plavljanić je kazao da su u bolnici zadovoljni tehničkim dijelom operacije te da na nogu nije postavljan gips kako bi se što ranije moglo započeti s laganom rehabilitacijom.

Najbolji hrvatski kružni napadač i član zlatne rukometne reprezentacije, Renato Sulić, ozlijeđen je u prometnoj nesreći u ponedjeljak u Rijeci. Iako ozljede nisu bile opasne po život, u liječničkim se terminima karakteriziraju kao teške.

Kako javlja Jutarnji list, do nesreće je došlo u riječkom naselju Trsat, kad je Sulić u blizini kafića Falcon zbog jake kiše pretrčavao cestu između Linićeve i Šenoine ulice.

U tom je trenu u automobilu Ford Fiesta naišla 43-godišnja D.B. iz Rijeke, naglo zakočila te proklizala, udarivši rukometaša prednjim dijelom vozila. Nakon udarca je odbačen u betonski zid uz prometnicu.

Pročitajte više