"Sumnjali ste u kiborga. Pogledajte uragan koji hara 50 metara i završava golčinom"

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY pobijedio je Brentford 1:0 u zaostaloj utakmici 18. kola Premier lige. Europski i engleski prvak slavio je golom Erlinga Haalanda iz 71. minute. Norveški golgeter pogodio je za važna tri boda u borbi za naslov prvaka. City je naime ovom pobjedom skočio na drugo mjesto nakon 25 odigranih kola. Zaostaje bod za vodećim Liverpoolom i ima bod više od trećeplasiranog Arsenala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL

Haaland postigao povijesni gol

Haalandu je ovo bio 22. gol u 28. nastupu ove sezone u svim natjecanjima. U Premier ligi ovo mu je bio 17. pogodak, a ima i pet asistencija. Haaland je golom Brentfordu uspio postići to da je zabio svakome klubu u ligi barem jedan gol. U City je stigao u srpnju 2022. iz Borussije Dortmund za 60 milijuna eura. Od tada je u 81 utakmici postigao 74 i namjestio 15 golova.

Zabio je u najvažnijem trenutku za njega i klub. Već je kružila kompilacija Haalandovih promašaja

Ovaj gol važan je i za Haalanda. Genijalni golgeter ove sezone ne pogađa kao i prošle, vidjelo se to i prije tri dana u derbiju protiv Chelseaja u kojem je Manchester City uzeo tek bod (1:1) dok su u istom, 25. kolu, njegovi rivali za naslov Liverpool i Arsenal uzeli po tri. Haaland je devet puta pucao na gol, imao par dobrih prilika, ali nijednu nije iskoristio. 

Navijači Cityja tvrde da su upravo Haalandovi brojni promašaji ove sezone razlog što im klub nije vodeći. Društvenim mrežama kruži kompilacija brojnih Haalandovih promašaja ove sezone, ali mora se istaknuti da genijalni golgeter i u "krizi", po povratku nakon dvomjesečne pauze zbog loma kosti stopala, ima sjajan skor u prvenstvu Engleske. U 20 utakmica postigao je 17 golova. Doduše, sada nije na razini više od gola po utakmici Premiershipa kao prošle sezone (35 utakmica, 36 golova), ali ne znači da neće biti.

As: Sumnjali ste u kiborga? Nemojte više

Nakon što je Haaland impresivno prekinuo navodnu krizu, španjolski As mu je posvetio tekst pod naslovom "Usudili ste se sumnjati u kiborga. Pogledajte uragan koji hara 50 metara i završava golčinom", u kojem piše: "Norvežanin je bio očajan u dvije posljednje utakmice, ali se onda vratio i po tko zna koji put pokazao da je sinonim za golove. Prekrasna Haalandova akcija od početka do poentiranja."

Pročitajte više