TENIS

Sun: Becker u zatvoru predaje o sportu. Zatvorenici su bijesni

Foto: EPA

BORIS BECKER je u zatvoru Huntercombe dobio svojevrsni učiteljski posao. The Sun piše kako 54-godišnji Becker, inače trostruki osvajač Wimbledona, kao asistent predaje o teoriji sporta i objašnjava zašto je dobro vježbati i paziti na prehranu. Isprva je boravio u zloglasnom zatvoru Wandsworth, no preseljen je u znatno komforniji Huntercombe, smješten sedamdesetak kilometara zapadno od Londona.

Podsjetimo, šesterostruki osvajač Grand Slama i jedan od najboljih tenisača u povijesti osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova. 

Njegov brzi napredak u Huntercombeu naljutio je ostale zatvorenike i njihove obitelji koje su poslale pisma upravitelju, tvrdi britanski tabloid. Izvori kažu da je u zatvoru inače potrebno provesti nekoliko godina kako bi se dobio posao asistenta.

"Nije istina da ima povlašten status"

Becker predaje u zatvorskoj učionici, no nema pravo pristupiti teretani jer nema poseban status s obzirom na kratkoću odrađene kazne. The Sun prenosi izjavu vodstva zatvora, koje poručuje kako nije istina da Becker ima povlašten status. "Zatvorenici imaju pristup različitim poslovima i obrazovanju dok su u zatvoru", istaknuli su.

Pročitajte više