Super Aguri službeno odustao od natjecanja u F1

AGURI SUZUKI, šef japanske momčadi Super Aguri, objavio je povlačenje momčadi iz natjecanja. U Formuli 1 se tako za bodove nastavlja boriti deset momčadi.

Također to znači da će piloti Takuma Sato i Anthony Davidson privremeno ostati bez posla.

Razlog odustajanju su konstantni problemi financijske prirode koje momčad ima od svog pokretanja krajem 2005. godine.

"Raskid ugovora s United Oil & Gas Company rezultirao je gubitkom financijskih sredstva zbog čega smo se vrlo brzo našli u nemogućim uvjetima. Vodio sam ovu momčad s ponosom dvije godine i četiri mjeseca. Nažalost, sada moram objaviti da izlazimo iz natjecanja", izjavio je Aguri Suzuki.

Posljednje dvije prilike za spas propale su s prekidom pregovora o otkupu, za koji je bila zainteresirana korporacija Magma Group te neuspješnim pokušajem potpisivanja sponzorskog ugovora s njemačkom kompanijom Weigl AG.

Na Velikoj nagradi Španjolske u Montmelu momčadi je nastup jednokratnom financijskom intervencijom omogućila Honda, čiji motor pokreće Super Aguri. No, u japanskoj tvrtci odbili su daljnje financiranje objasnivši da imaju svoju momčad o kojoj se moraju brinuti.

Direktor Honde Nick Fry obavijestio je voditelja natjecanja Formule 1 Bernieja Ecclestonea da se momčad Super Agurija neće natjecati u Istanbulu dolazećeg vikenda te je Japancima i službeno zabranjen ulazak na stazu Istanbul Speed Park.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više