"Super Dama u Hrvatskoj": Hrabra i pravedna pobjeda Anorthosisa nad Šibenikom

"EPSKI izboren prolaz u 3. kolo kvalifikacija", reakcija je grčkih i ciparskih medija na 3:0 pobjedu Anorthosisa protiv Šibenika na Poljudu kojom su poništili vodstvo hrvatskog predstavnika od 2:0 iz prve utakmice.



Ciparski Anorthosis bio je favorit i u uzvratu protiv Šibenika, ali grčki i ciparski mediji slave njihov veliki podvig kao iznenađenje koje nisu očekivali. Igru Šibenčana opisuju kao slabu u prvom dijelu, ali opisuju da su puno bolje igrali u drugom poluvremenu u kojem im je malo nedostajalo da zabiju.

"Super Dama u Hrvatskoj", naslov je grčke Gazzete koja pobjedu popularne ciparske "Dame" na Poljudu naziva "hrabrom". Trener Ogios nakon utakmice je bio presretan. "Hvala Bogu i Djevici", slavio je Argentinac pred novinarima, nazivajući pobjedu pravednom. "Gazzeta" je pobjedu nazvala "božanskim iskupljenjem" za trenera Ogiosa, koji nije mirno spavao nakon poraza u prvoj utakmici.

Osim veličanja Anorthosisove igre na Poljudu, mediji slave i Okkasa koji je "prekrasnim zlatnim golom donio pobjedu u 96. minuti".

Anorthosis nastavlja svoj put prema Europa ligi, a u 3. kolu kvalifikacija čeka ih Cercle Brugge koji je sa ukupnih 2:2 prošao TPS Turku zbog golova u gostima.

Pročitajte više