Superbaka: 69-godišnja tenisačica na turniru u Americi pomela 47 godina mlađu suparnicu

Screenshot (Youtube)

NEVJEROJATNA priča stiže iz SAD-a gdje je 69-godišnja Gail Falkenberg u kvalifikacijama za teniski turnir u Pelhamu pobijedila 47 godina mlađu Rosalyn Small.
 
I to kako! Falkenberg, koja je već zaradila nadimak "Superbaka", slavila je sa 6:0, 6:1, a jedan poen iz tog nesvakidašnjeg okršaja objavljen je na Facebooku gdje se vidi kako bakica servira "ispod ruke" i izlazi na mrežu gdje osvaja poen.
 
 
Ujedno je to prva pobjeda za Falkenberg nakon 1998. godine! Tada je završila karijeru, koju je počela s 38 godina i u kojoj nikad nije bila bolje plasirana od 360. pozicije na WTA ljestvici. Najveća zvijezda protiv koje je igrala bila je Jennifer Capriati, koja ju je s 13 godina pobijedila 7:6, 6:4 u Orlandu.
 
Prije četiri godine se vratila tenisu, te je u 32 meča upisala isto toliko poraza. Od 64 odigrana seta do okršaja sa Small izgubila je sva 64, a osvojila je samo 29 od 413 odigranih gemova.
 
Možemo reći da je u Pelhamu pomazio ždrijeb budući da je Small izgubila svih 25 odigranih mečeva, svih 50 setova, te osvojila samo devet od 206 odigranih gemova.  
 
U drugom kolu kvalifikacija "Superbaku" očekuje 19-godišnja Taylor Townsend, koja je prije dvije godine bila 96. tenisačica svijeta.
 

Pročitajte više