"Surovi" život nakon nogometa: "Nemamo privatni avion, ne možemo više u shopping po New Yorku"

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVI znamo kako su sportaši, posebno nogometaši, doista preplaćeni. Mnogi od njih zarađuju nevjerojatne novce, a mnogi nakon karijere bankrotiraju, te propadnu u potpunosti. To se, na sreću, nije dogodilo bivšem reprezentativcu Nizozemske John Heitingi, koji je, ipak, uspio nasmijati navijače pričom o svojoj tužnoj sudbini.

Bivši 33-godišnji branič igrao je za Ajax, Atletico Madrid, Everton, Fulham i Herthu, a karijeru je odlučio završiti 1. veljače 2016. godine. 

"Dok sam igrao nogomet dolazilo je puno više novca. I naši su troškovi bili sukladni tome, a sada se moramo prilagoditi. Nekada smo znali unajmiti privatni zrakoplov, a sada to više ne radimo, niti možemo. Na odmorima još uvijek unajmimo luksuznu vilu, ali je drukčija kategorija luksuza", priznao je Heitinga.
No, tu nije kraj. Za još zanimljiviji nastavak potrudila se njegova supruga Charlotte-Sophie...
 
"Moramo se priviknuti, a to je nekada teško. Više ne možemo tako jednostavno otići u Pariz, Milano ili New York u shopping", kazala je Charlotte-Sophie, inače sestra bivšeg nizozemskog nogometaša Boudewijna Zendena.
 

 

 
Tijekom karijere Heitinga je ukupno odigrao 426 utakmice, te zabio 35 golova, uz 10 asistencija, a na njegove transfere ukupno je potrošeno 16,8 milijuna eura. Osvojio je dva naslova prvaka Nizozemske, tri Kupa te četiri Superkupa. Također, s reprezentacijom je 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi igrao u finalu, gdje je izgubio od Španjolske s 1:0 nakon produžetaka. 

 

Pročitajte više