Suspendirana bivša najbolja tenisačica, pala je na dopinškoj kontroli: "U šoku sam"

Foto: EPA

DVOSTRUKA osvajačica Grand Slam titula, pobjednica Roland Garrosa (2018.) i Wimbledona (2019.), danas deveta, a nekoć vodeća na WTA listi, Simona Halep, privremeno je suspendirana nakon što su u njenom nalazu na dopinškoj kontroli pronađene zabranjene supstance.

U njenom su nalazu pronađeni tragovi roksadustata, lijeka namijenjenog liječenju anemije, koji povećava proizvodnju eritrocita. Taj nalaz rađen je u kolovozu, pred US Open.

"Nikada nisam bila ovako šokirana"

"Nikada u životu nisam bila ovako šokirana. Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Nikad u karijeri nisam pomislila na varanje, to je protiv vrijednosti na kojima sam odgajana. Suočena s ovom nepoštenom situacijom, osjećam se zbunjeno i izdano", napisala je Halep na Twitteru.

Navodno su količine zabranjene supstance u njenom tijelu pronađene u izrazito maloj količini. Nikad bolje rangirana tenisačica nije pala na dopinškom testu još od 2016. godine i Marije Šarapove.

"Ne radi se o titulama i novcu, već o časti i ljubavnoj vezi koju sam s tenisom razvila u posljednjih 25 godina", dodala je Halep koja je zatražila analizu drugog uzorka. On je bio potvrdio rezultate prvog.

Pročitajte više