SUTRA KREĆE DOIGRAVANJE Što možemo očekivati od četvrtfinala na LoL World Championshipu?

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

U iduća četiri dana na League of Legends World Championshipu igrat će se četvrtfinalni mečevi. Svaki dan će se jedna ekipa oprostiti od prvenstva, a druga osigurati svoje mjesto među najbolje četiri ekipe na svijetu. 

>>Kako je u suzama završila sezona života Luke "PerkZa" Perkovića

Nakon završetka natjecanja po skupinama, mijenja se i format. Timovi će tako igrati serije do tri pobjede, odnosno Best of 5. Tako će ekipe imati više prostora za strategiju, a prostora za iznenađenje bit će manje. 
 
U četvrtak s početkom u 10:00 prvi polufinalni meč igrat će dvije korejske ekipe, Longzhu Gaming i Samsung Galaxy. Iako je u tom meču prvak Longzhu Gaming veliki favorit, situacija možda neće biti tako jednostrana. Samsung Galaxy je jedna od četiri ekipe u nacionalnom korejskom prvenstvu koje su pobjeđivale Longzhu Gaming te je omjer ova dva velikana bio 1:1. Bez obzira na sve Longzhu je objektivno bolja ekipa koja može igrati različite stilove, a i pojedinačna kvaliteta je na njihovoj strani. 
 
U petak ćemo imati priliku gledati aktualne prvake svijeta SK Telecom T1 protiv najvećeg iznenađenja prvenstva, Misfits Gaminga. Po svakom kriteriju, igračkom, karakternom ili bilo kojem drugom, SK Telecom T1 je bolja ekipa. Misfits nije došao na prvenstvo samo skupljati iskustvo, već se natjecati i pobjeđivati, ali ždrijeb im nije bio sklon i ovo će vjerojatno biti njihov zadnji meč na natjecanju. Pobijedi li nekim slučajem Misfits, biti će to jedno od najvećih iznenađenja u League of Legendsu svih vremena, a vjerojatno i čitavog esporta.
 
Foto: Riot Games/LoLesports Flickr
 
Dan kasnije na pozornicu izlazi drugi europski predstavnik, Fnatic koji će igrati protiv odlične kineske ekipe Royal Never Give Up. Što se same igre tiče, Royal Never Give Up je jača ekipa i to su dosad pokazali na prvenstvu. Međutim, Fnatic je od samih početaka World Championshipa tri puta ulazio među najbolje četiri ekipe i to svake neparne godine. Od svih zapadnih timova nitko nema takav pedigre kao Fnatic i uspije li zablistati neko od njihovih genijalaca, mogli bi iznenaditi Royal Never Give Up.
 
Posljednji četvrtfinalni meč igrat će probuđeni Team WE i američki Cloud9. Bit će to veliki izazov za posljednji američki tim na prvenstvu. Po dosad viđenom Team WE ne bi trebao imati previše problema u tom meču, ali kineski timovi su pokazali velike varijacije između mečeva, a takvo što bi ih u ovakvoj seriji moglo skupo koštati. 
 
Prvi polufinalni par činit će pobjednici mečeva između Royal Never Give Up protiv Fnatica i SK Telecom T1, a drugi pobjednici preostala dva četvrtfinala. Takvim rasporedom po mnogima dvije najbolje ekipe na svijetu, Longzhu i SK Telecom T1 ne mogu se sresti sve do finala. 
 
Za oočekivati je da će dalje proći SK Telecom T1, Longzhu Gaming i Team WE. Četvrti tim trebao bi biti Royal Never Give Up, ali sve nekako vuče k tome da će Fnatic nošen čudesnim prolaskom u doigravanje nastaviti s dobrim rezultatima. Uostalom, predstavljaju našu regiju, ne možemo ih se tek tako odreći.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više