Suvlasnik Chelseaja: Premier ligi bi dobro došla All-Star utakmica

Foto: EPA-EFE

CHELSEA je prošlog ljeta promijenio vlasničku strukturu. Nakon što je ruski milijarder Roman Abramovič zbog antiruskih sankcija britanske vlade bio prisiljen prodati londonski klub, novi vlasnik dvostrukog prvaka Europe postala je grupacija na čelu s američkim milijarderom Toddom Boehlyjem. 

Engleski mediji od samog početka nisu bili naročito oduševljeni Amerikancem, koji je brojnim izjavama demonstrirao kako je njegovo znanje o nogometu manjkavo, ali je unatoč tome imao velikog utjecaja na klupsku transfer politiku, a njegov najznačajniji potez bilo je otpuštanje Thomasa Tuchela, koji je prošle godine Chelsea doveo do trofeja Lige prvaka. 

Predlaže i utakmice između liga

Boehly i njegovi suradnici od početka nisu krili da im je cilj "amerikanizacija" europskog nogometa, a takve prijedloge je u intervjuu football.london iznio i Behdad Eghbali, jedan od direktora u upravi kluba i ujedno jedan od suvlasnika: 

"Mislim da je ovom sportu potrebno puno više premium sadržaja, utakmica više kvalitete, ali to ne treba biti Superliga. Todd Boehly je nedavno posjetio bejzbol All Star utakmicu u MLB-u. Liga je na toj utakmici u par dana zaradila od 200 do 300 milijuna funti. 

Takvo što ne postoji u Premier ligi, a veliki je potencijal za zaradu svim klubovima. Bismo li mogli imati utakmicu između najvećih zvijezdi Premier lige i Serie A tijekom predsezone? Sigurno da bismo mogli."

Pročitajte više