Suze, hrvatska zastava i znakovita poruka. Ovako se Sevilla oprostila od Rakitića

IVAN RAKITIĆ oprostio se od Seville i karijeru nastavlja kao igrač Al Shababa. S klubom iz Saudijske Arabije koji je do prije mjesec dana vodio Igor Bišćan potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine. Rakitić tako napušta Španjolsku nakon 13 godina nastupanja u njoj kao igrač Seville i Barcelone. Jučer je Rakitić održao emotivnu oproštajnu presicu na kojoj je i zaplakao opraštajući se od voljenog kluba, a njegova Sevilla je nešto kasnije na svojim društvenim mrežama objavila Rakitićevu fotografiju uz moćnu rečenicu:

"Ovo nije zbogom. Vidimo se kasnije", poručili su iz Seville uz zastavu Hrvatske, koju su također objavili u opisu fotografije.

Rakitić je s 323 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti Seville. S 310 nastupa za Barcelonu četvrti je stranac po broju nastupa za katalonski klub nakon Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana. Profesionalnu karijeru započeo je u Baselu. Od 2007. do 2011. godine je nosio dres Schalkea, a potom se preselio u španjolsku La Ligu, koju je sad i napustio.

Legenda Seville

Od siječnja 2011. nastupao je za Sevillu, s kojom je 2014. osvojio Europa ligu, pa je igrao za Barcelonu, s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine. Nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do pehara Europa lige 2023. godine. S Barcelonom je slavio i četiri ligaške titule te 13 trofeja ukupno.

Za hrvatsku reprezentaciju je ukupno skupio 106 nastupa i pritom postigao 15 golova. Bio je jedan od vođa generacije koja je 2018. godine na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. Sve je to sad iza njega, a ispred njega novi sportski projekt u kojem bi trebao pomoći mladim igračima da se razviju, a ujedno i poboljšati rezultate kluba koji je trenutačno 11. u prvenstvu Saudijske Arabije.

Pročitajte više