Suze velikog Seedorfa - Osvojio je Ligu prvaka s tri kluba i odigrao zadnju utakmicu među elitom

CLARENCE SEEDORF je nakon ispadanja od Tottenhama po 122. put napustio teren utakmice Lige prvaka, ovaj put u suzama, jer zna da mu je s 35-om na grbači ovo bila zadnja utakmica u LP. Da ironija bude veća, njegov klub je ispao, iako je Seedorf, koji u posljednje vrijeme ne igra dobro, na White Hart Laneu bio sjajan.

> Allegri: Nedostajao nam je Inzaghi; Ibra: Ne pobjeđuje uvijek bolja momčad

> Video: Spursi i Modrić bez ideje i ambicije prošli dalje protiv puno boljeg Milana

> Redknapp: Dali smo navijačima razlog da budu ponosni

Kao što je poznato, nizozemski ofenzivni veznjak surinamskog porijekla jedini je nogometaš u povijesti Kupa/Lige prvaka koji je igrao za tri momčad koje su je osvojile (Ajax, Real, Milan dva puta). Osim njega, s tim se formalno može pohvaliti i Samuel Eto'o, ali dok je Seedorf bio nezamjenjiv u svim momčadima s kojima je osvajao LP, Kamerunac je u sezoni 1999/2000 za Real nastupio u samo tri utakmice i nije igrao u finalu.

Iako nikad ne treba zanemariti Milanovu sklonost (pra)starim nogometašima, Seedorfu na ljeto ističe ugovor, a za manje od mjesec dana puni 35 godina, pa je teško očekivati da će mu čak i "gerontofiličari" iz Milana produljiti ugovor.

Osim što se "ne pomlađuje", Seedorf protokom godina ni "ne postaje bolji", da se najblaže izrazimo. Njegove predstave ove sezone, pa tako i ona u prvoj utakmici protiv Tottenhama, daleko su od sjajnih, velikih utakmica na koje nas je ovaj neumorni trkač i opasni pucač navikao tijekom duge i plodne karijere prepune momčadskih, ali i individualnih nagrada i vrhunskih postignuća.

Podsjetit ćemo samo na one u Ligi prvaka:

Debitirao je u njenoj prvoj sezoni, 1992.

Sa 122 odigrane utakmice šesti je na vječnoj listi igrača po broju nastupa u natjecanju

Ajax, Real, Inter, Milan, klubovi su za koje je igrao u LP

Osvojio je Ligu prvaka igrajući u finalima: '94 u Beču s Ajaxom protiv Milana, '98 za Real protiv Juventusa u Amsterdamu, 2003. s Milanom protiv Juventusa u Manchesteru i 2007. opet s Milanom protiv Liverpoola u Ateni

Najbolji veznjak u izboru Uefe 1997/98 i 2006/07

Član idealne momčadi Uefe 2002. i 2007.

Pročitajte više