Sva četvorica hrvatskih košarkaša poraženi u ruskom prvenstvu

SVI HRVATSKI igrači koji su u subotu istrčali na parkete u 6. kolu ruskog košarkaškog prvenstva pognutih su glava napustili igru u porazima svojih klubova.

Krešimir Lončar i Marko Popović nisu se proslavili kod Trijumfa iz Moskovske oblasti, iako je centar UNIKS-a i hrvatske reprezentacije odigrao dobru utakmicu. Zaključio je Lončar susret s 12 poena (3-4 za dvicu i s linije slobodnih bacanja, 1-2 za tri poena) i osam skokova u 20 minuta, čime je bio najbolji pojedinac poražene momčadi, dok je Popović imao izuzetno slab radni dan kojeg je okončao s dva poena poena (1-1 za dvicu, 0-4 za tricu, 0-2 slobodna bacanja) u 21 minuti provedenoj u igri.

Potencijalni hrvatski košarkaški reprezentativac Goran Suton odigrao je nepunih 18 minuta za Spartak iz St. Peterburga koji je poražen od gostujuće momčadi Eniseja 72:71. Bio je to derbi začelja momčadi koje nakon pet susreta nisu znale za pobjedu, a uspješnijim se pokazao gostujući sastav kojeg je put pobjede odveo Frederick Warrick s 19 poena. Suton je za Spartak ubacio dva poena (1-4 iz igre), te uhvatio pet lopti pod obručima.

Dva poena ubacio je i Jakov Vladović u porazu kubanjskog Lokomotiva od Himkija (69-63). Nekadašnji playmaker Zadra i Zagreba u igri je proveo šest minuta, uz jedan neprecizan šut iz igre i dva precizna s linije neometanog šuta. Keith Langford je s 22 ubačena koša predvodio Himki.

Ruska Superliga, 6. kolo, subota:

Lokomotiv Kubanj - Himki 63:69

Spartak St. Peterburg - Enisej 71:72

Triumf - UNIKS 78:71

Redoslijed: 1. CSKA 4-0, 2.  Himki 4-1, 3. Lokomotiv Kubanj 4-2, 4. UNIKS 4-2...

Pročitajte više