Svaguša srezao troškove: Cernat potpisuje za Karabukspor

PREDSJEDNIK Hajduka Joško Svaguša zadovoljan ulazi u novu sezonu nakon što je uspio srezati klupske troškove.

Svaguša je posjetio hajdukovce na pripremama u Sloveniji, gdje je razgovarao i s Florinom Cernatom koji napušta klub. Rumunja želi turski Karabukspor, novi prvoligaš, koji je već angažirao Hajdukovog vratra Vjekoslava Tomića. Talentirani veznjak napustio je pripreme i otputovao u Tursku na pregovore, te bi u roku od dva dana sve trebalo biti gotovo, potvrdili su iz Hajduka.

Odlaskom Cernata Hajduk će uštediti do 40.000 eura mjesečno, što je veliki korak ka racionalizaciji troškova na Poljudu, što je jedno od obećanja koje je Svaguša dao kada je preuzimao klub.

"Zadovoljan sam što smo odradili velik posao. Riješili smo se skupih igrača, a proračun ćemo srezati za pola. Cilj nam je imati 28 igrača koji će nas koštati 2,2 milijuna eura po sezoni. Hajduk će tako trošiti 40 milijuna kuna godišnje, kao što sam i obećao", rekao je Svaguša za Sportal te dodao kako ne namjerava prodati najvažnije igrače Strinića i Ibričića u godini kada klub slavi stoti rođendan i napada naslov prvaka.

"Prodat ćemo možda neke igrače, poput Pandže, na pozicijama koje su dobro pokrivene. Anasa smo mogli prodati Fenerbahčeu za 3-4 milijuna eura, ali on će tek pokazati zašto je doveden", dodao je Hajdukov predsjednik.

U europskim natjecanjima neće biti imperativa, kako kaže Svaguša. Igračima će reći da igraju opušteno, pa što bude. Ipak, najvažniji cilj je naslov prvaka Hrvatske.

Pročitajte više