Svaguša stao iza Špace, ali: Jutro je pametnije od noći

U PRVIH 90 minuta dvoboja Hajduka i Istre 1961 nije bilo golova, a na koncu prvog produžetka Emir Hadžić zabio je za vodstvo Puljana. Rezultat iz 105. minute nije se mijenjao do kraja utakmice i gosti su zasluženo ušli u četvrtfinale Kupa.

> Slovenski izbornik novi trener Hajduka?

> Šetnja kroz Karlovac: Beqiraj i Cufre odveli Dinamo u četvrtfinale Kupa

> Cibalia protutnjala Zaprešićem, Osijek i Šibenik kompletirali četvrtfinaliste Kupa

"Ako je pitanje razmišljam li o ostavci, odgovor je da ne razmišljam. Ne, neću dati ostavku. Svoj rad ocjenjujem stručnim i urednim", jasno je nakon blamaže poručio trener Stanko Poklepović, zbog kojeg određene poljudske strukture već dugo pritišću prvog čovjeka Uprave Joška Svagušu.

A zanimljivo je kako strateg bijelih ocjenjuje igru svoje momčadi:

"Tu se nema što komentirati. Danas nismo igrali niti slabo. Ovo kao da je neka druga momčad, zaista ne znam što da kažem. Koliko god razmišljao, ne mogu dati nikakvu ocjenu. Nismo odigrali ništa,  zaista ne znam..."

Za razliku od Poklepovića, njegovi igrači nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Što je stvar koja zapravo nimalo ne čudi...

Poslije sramotne igre i rezultata s Puljanima Nadzorni odbor Hajduka odlučio se na vijećanje, koje je trajalo gotovo dva sata. Epilog? Joško Svaguša potvrdio je da Špaco zasada ostaje u sedlu, okrivivši prvotimce Bijelih za neviđenu blamažu:

"Jutro je uvijek pametnije od večeri, stoga smo ostavili donošenje nekih odluka za sutra", rekao je predsjednik Hajduka u izjavi za Radio Dalmaciju.

Polako, ali sigurno, kako sezona odmiče, Hajduk sve više podsjeća na momčad koja je proteklih godina zaostajala za Dinamom dvoznamenkastima brojem bodova. I dok bi se za prvenstveni poraz u Vinkovcima nekako mogao probaviti argument kako je nedostajalo doslovce pola momčadi, za ispadanje od već sada sigurnog drugoligaša nema i ne može biti opravdanja, ma kako sjajan dan imali Alimi, Škorić ili Hadžić.

Danas su za Hajduk zaigrali odmorni Ibričić, J. Buljat i An. Sharbini, čak i oporavljeni Tomasov, ali nije pomoglo - večer uoči 60. rođendana Hajduk je Torcidi priredio veliku pljusku ispadanjem od hrabrih Puljana. Nije nam namjera omalovažati nikoga, ali protiv momčadi koja je u 12 prvenstvenih kola uspjela tek triput remizirati, Splićani su morali jednostavno odraditi posao. Jedna takva (Hrvatski dragovoljac) očekuje ih u subotu na Poljudu u još jednoj utakmici koju moraju dobiti.

Umjesto iskupljenja za posrtanje u Slavoniji, stigao je novi šamar. Od prve minute Puljani su, vođeni Zoranom Vulićem, kojeg su navijači Hajduka pozivali u produžecima da zamijeni Poklepovića na klupi Bijelih, bez većih problema parirali očajnim hajdukovcima. Ništa Bijelima nije polazilo za nogom, a već u trećoj minuti mogli su gosti povesti. Srećom po Bijele, Oremuš je izbio loptu nakon što je Žuržinov već zaobišao Radoševića u situaciji jedan na jedan.

Puljani propustili unakaziti očajni Hajduk

Nije ova situacija hajdukovce probudila, i u nastavku prvog dijela Istra se odlično branila i prijetila iz kontri. Iz jedne takve, u 42. minuti, Žuržinov je propustio još jednu šansu za vodstvo. Opet je izbio sam pred Radoševića, ali ovoga puta nije ga htio zaobići - uputio je udarac, ali Hajdukov pričuvni vratar obranio je njegov šut.

Još uvijek je nejasno što je Poklepović htio postići uvođenjem Vejića na poluvremenu umjesto Oremuša, ali ta izmjena nije donijela nikakav pomak u igri. Ubrzo je i neraspoloženog Anasa Sharbinija zamijenio Duje Čop, također bez učinka, minutu prije nego je Alimi promašio sjajnu prigodu za goste. Kakvi-takvi pokušaji pred golom Škorića zbili su se u izvedbi Ibričića, Maloče i Marina Ljubičića, ali iduću matnu situaciju opet je promašio Alimi.

Na startu prvog produžetka  Marković ga je našao na vrhu peterca, ali se veznjak Istre spetljao i nije uspio matirati danas vrlo dobrog Radoševića. Kada su već svi očekivali kraj prvih 15 produženih minuta, Alimi je ukrao loptu Marinu Ljubičiću i poslužio Hadžića koji je šokirao Poljud. Sve karte bacili su u napad Bijeli, i umalo su u 109. minuti primili gol. Mislav Anđelković nije spustio zastor na tužnu poljudsku predstavu, zaustavio ga je ponajbolji hajdukovac, vratar Radošević. Da, ne treba reći više ništa od toga.

Pročitajte više