Svagušine cenzorske škare: Tjedniku Vrime zabranjen pristup na Poljud

TJEDNIK Vrime odlukom predsjednika Hajduka Joška Svaguše ne može na Poljud. Izvršni urednik Vinko Vuković tražio je godišnju akreditaciju pa su ga odbili uz obrazloženje da tjednicima neće izdavati godišnje akreditacije, već od utakmice do utakmice. Ništa ni od toga. Vrime nije dobilo akreditaciju ni za subotnji susret Hajduka i Istre. Ipak bili su tamo. Platili su ulaznice.

"Akreditaciju nismo dužni dati..."

"Nigdje ne piše da je Hajduk obavezan dati akreditaciju svakome tko je zatraži. Pa nismo je dali nijednom tjedniku", kratak je bio Nikica Vukašin, glasnogovornik kluba s Poljuda. Nešto konkretnije nismo mogli dobiti. Svaguša se ne javlja na mobitel.

"Jedinoj splitskoj novini zabranjen rad na Poljudu"

Vuković zna da ljudi u Hajdukovoj PR službi nemaju sa zabranom ništa. "Samo provode odluke velikog gazde koji se nastavlja ponašati bahato. Smeta mu kako Vrime prati događanja u klubu jer mu ne podilazimo, već pišemo istinu. Žalosno je da je jedinoj splitskoj novini onemogućen normalan rad na Poljudu. Vrimenu su de facto zabranili ulaz, a istovremeno u novinarskoj loži se viđaju djeca, rođaci, prijatelji i poznanici osoba iz kluba", kaže Vuković.

Pročitajte više