Sve je spremo za show u Areni: Vukovi u Beograd ponijeli tri para čarapa

U SRIJEDU poslijepodne Vukovi su krenuli prema Beogradu gdje već sutra s početkom u 18.15 igraju polufinalnu utakmicu Final Foura regionalne lige. Na drugoj će strani stajati Hemofarm, momčad koja prema riječima stručnjaka, igra najljepšu košarku u regiji.

"No, i Montepaschi igra najljepšu košarku u Europi, pa je svejedno ispao", reći će legenda Cibone Mirko Novosel.

> U iščekivanju srpskog finala:"Nadamo se da će nas Grobari bodriti protiv Cibone"

Cibonaši su ove sezone u NLB ligi jednom dobili Partizan kod kuće i izgubili u gostima, na samom otvaranju sezone. U Beogradu će se krajem tjedna okupiti krema europske košarke. Potvrđen je dolazak Costasa Rigasa, sportskog direktora Euroleague, a očekuje se i dolazak Jodi Bertomeua, prvog čovjeka europske košarke.

Velimir Perasović u dobrom je raspoloženju napustio hrvatsku metropolu, iako u kadru nema potpuno spremne Marina Rozića (ozlijedio šaku nakon nezgodnom pada na treningu), Lukšu Andrića (problemi s leđima) te Vedran Vukušić (rekonvalescent). U Beogradu će se krajem tjedna okupiti krema europske košarke. Potvrđen je dolazak Costasa Rigasa, sportskog direktora Euroleague, a očekuje se i dolazak Jodi Bertomeua, prvog čoveka europske košarke.

"Možemo do kraja!"

Prije polaska, trener godine u ligi koja po mnogima spada u sam vrh europske košarke, želio je zahvaliti svojim suradnicima i cijeloj ekipi bez kojih se "ne bi okitio laskavom titulom". Perasu bi ipak puno draža bila titula prvaka, kojoj se nada, svjestan poteškoća koje će Cibose dočekati u Beogradu.

"Razmišljam samo o utakmici s Hemofarmom. Oni su u vrhuncu forme, igrali su sjajno na Final 8 turniru Eurokupa u Torinu, kao i u susretu sa Zvezdom u domaćem prvenstvu. Bila je to zaista košarka na visokoj razini. Hemofarm zna kako se igraju ovakvi turniri i ima nekoliko igrača koji mogu daleko dogurati", istaknuo je Perasović, ne skrivajući respekt prema polufinalistima Eurokupa čiji trener Stevan Karadžić radi sjajan posao s mladom ekipom.

Hemofarm se okitio i naslovom regionalnog prvaka u sezoni 2004/05. U Beogradu će na treću uzastopnu titulu s najviše prava jurišati Partizan, euroligaški četvrtfinalist. Mnogi predviđaju da će Cibona u finalu odmjeriti snage s ekipom Duška Vujoševića, ali Peras ipak razmišlja samo o Hemofarmu. Za sada.

"Radi se o ekipi koja može pobijediti svakoga. To ne znači da su favoriti, niti da u Beograd idemo s bijelom zastavom. Moja momčad može do kraja, ali svjesni smo da će biti jako teško."

Pobjeda u polufinalu donosi velikih pet bodova

Crno-bijele je trener Cibone morao istaknuti kao glavne favorite, njihovi ovosezonski rezultati jednostavno su prejak faktor. Nadmoćni u regiji, hit Europe.

"Ako gledamo njihove rezultate, jasno da su favoriti. Mi, Zvezda i Hemofarm imamo jednak broj pobjeda u ligi. Partizan odskače, ali jasno je da favorita zapravo nema. Nemamo pravo razmišljati o finalu prije nego riješimo Hemofarm, ali isto tako nosimo bičve za tri dana. Onaj tko ponese bičve za jedan dan, jasno je da ne razmišlja o finalu."

Podsjetio je trener i na bodovni značaj susreta s Hemofarmom, s obzirom da pobjeda donosi velikih pet bodova na euroligaškom kontu. Od užarene atmosfere Peras nimalo ne strahuje. Naigrao je velikih utakmica, a uostalom, Hemofarmu beogradska Arena neće baš biti poput domaćeg terena.

"Ne vidim razloga za strah. Idemo u Beograd igrati košarku. Nisam još vodio utakmicu u Areni, ali teško da pritisak publike može biti strašan ako dvorana nije  puna. Košarkaši Hemofarma ne treniraju svaki dan u Areni, nije to njihov dom i ne smatram da će biti u prednosti."

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više