SVE SPORNE ODLUKE Jesu li Italija i Švedska oštećene za čak četiri penala?

Foto: Screenshot

ITALIJA i Švedska odigrale su 0:0 u uzvratnoj utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo, čime su nekadašnji prvaci svijeta prvi put nakon 60 godina ostali bez plasmana na najveće natjecanje.

Švedska je stigla s golom prednosti (0:1) iz prve utakmice i izborila put u Rusiju sljedećeg ljeta.

Očekivala se napeta bitka, a nervozu su dodatno pojačali suci koji su donijeli nekoliko kontroverznih odluka već u prvom poluvremenu.

U 8. minuti Parolo je pao u šesnaestercu, a cijeli stadion tražio penal. Ipak, španjolski sudac je odmahnuo rukom. 

Ubrzo nakon toga, u 13. minuti, i Šveđani su tražili penal. Berg je pogodio u ruku Darmiana u šesnaestercu, ali je sudac ocijenio kako je igrač Italije bio previše blizu te je igra nastavljena. 

 
I u 29. minuti su Šveđani tražili penal, ali bezuspješno. Forsberg je s lijeve strane želio ubaciti na desnu stranu šesnaesterca, a lopta pogodila Barzaglija u ruku. Talijanski branič već je imao žuti karton, a nakon protesta Forsberga sudac je Šveđaninu pokazao karton.
 

 
Drugo poluvrijeme je tek počelo, a pred golom Švedske dogodila se nova sporna situacija. Lustig je na lijevoj strani srušio Darmiana pred golom, a Španjolac pokazao da je Talijan prije toga igrao rukom. Opravdano? Pogledajte.



 

 

Pročitajte više