"EURO ĆEMO PAMTITI PO PRLJAVOM ČERVARU" Šveđani šokirani hrvatskim izbornikom

Screenshot: Viasat

LINO ČERVAR tema je dana na Euru i među ljubiteljima rukometa širom svijeta, nakon što je u zadnjem napadu Bjelorusije na utakmici protiv Hrvatske rukama zaustavio suparničkog igrača u napadu.

To je napravio u najosjetljivijem trenutku, samo osam sekundi prije kraja utakmice, pri rezultatu 24:23 za Hrvatsku i dok je Bjelorusija išla u zadnji napad za izjednačenje i veliku senzaciju, uzimanje boda domaćinu EP-a.
 
S obzirom na to da bi Hrvatska takvim raspletom već na početku drugog kruga ostala bez prolaska u polufinale, dok bi Bjelorusija napravila jedno od najvećih iznenađenja Eura, tenzije su bile na vrhuncu.
 
Preko ruba ih je prebacio hrvatski izbornik 
 
U akciji Bjelorusije za bod u dramatičnoj završnici, Artur Karvatski prema golu Hrvatske kreće s desne strane, uz samu aut-crtu.
 
Tada ga, što se jasno vidi na snimci, hrvatski izbornik Lino Červar vuče oko struka desnom rukom, nakon čega to isto pokušava napraviti i lijevom rukom, ali loveći ga njom za ruku. Međutim, Bjelorus ga otresa i kreće u napad.
U nastavku akcije, Bjelorusima je dosuđen faul u napadu, nakon čega Kopljar pogađa za konačnih 25:23 i pobjedu domaćina Eura.
 
"Červarov zagrljaj" izazvao je ogorčenje rukometnih fanova, ali i novinara koji prate taj sport i Euro u Hrvatskoj.
 
Tako su reagirali i švedski novinari:
 
"Pogledajte Červara! Što on to radi?! Nasrće na bjeloruskog igrača... Pa ovo trener hvata suparničkog igrača!" zabezeknuto je vikao Ola Wenström, koji u studiju televizije Viasat vodi program s Eura. "On ga ja zaustavio na crti igrališta, što se to događa?!"
 
Stručni komentator Martin Frandesjo također je bio šokiran Červarovim potezom: 
 
"Červar je prevršio svaku mjeru. Ova prljavština nažalost je potez po kojem ćemo pamtiti ovaj Euro. Nevjerojatno je što se sve dopušta domaćinu natjecanja. Ovo je preko svih granica. Nikada u rukometu nisam vidio nešto slično!"

Pročitajte više