Šveđani u posljednjoj sekundi izbacili Španjolce iz borbe za medalje

ŠPANJOLSKA je u susretu protiv Švedske trebala pobjedu, no na kraju su u neizvjesnoj završnici primili gol u zadnjoj sekundi i oprostili se od EP-a.

Španjolska je u susretu 2. kola skupine II protiv Švedske trebala pobjedu kako bi zadržala izglede za proboj u polufinale.

Premda su imali zadnji napad te povukli vratara kako bi imali čovjeka više u napadu, nisu uspjeli, dapače, doživjeli su poraz. Od samog početka susreta igralo se gol na gol, s uglavnom pogotkom ili dva prednosti za jednu ili drugu momčad.

Švedska je najveću prednost na utakmici imala još u 8. minuti (5:2), dok su Španjolci u 9. minuti nastavka stigli do najveće prednosti na susretu, imali su 4 gola prednosti (20:16), no nisu izdržali do kraja. Uporni Šveđani ponovo su došli u vodstvo šest minuta prije kraja, a onda je uslijedila napeta i neizvjesna završnica.

U zadnjih pet minuta Šveđani su ušli sa 2 gola prednosti, no Španjolci preko Entrerriosa i Garcie dolaze do poravnanja i imaju zadnji napad.

U tom trenutku španjolski izbornik Pastor Gomez povlači vratara s parketa kako bi imali igrača više u napadu, no veteran na švedskim vratima Tomas Svensson u ključnom trenutku upisuje svoju drugu obranu i baca loptu u kontru gdje Källmanu nije bilo teško doslovno u zadnjoj sekundi ubaciti loptu u prazna vrata za veliko slavlje svoje reprezentacije i oproštaj Španjolske od borbe za medalje.

Strijelac pobjedonosnog pogotka Källman ujedno je bio i najefikasniji pojedinac u redovima Švedske sa 8 golova, a uz njega raspoloženi su bili Boquist sa 5 i Doder sa 4 gola.

S druge strane, Španjolce je predvodio Garcia s 8 pogodaka, dok su Garabaja i Romero zabili po 4. Španjolskoj nije pomoglo niti 15 obrana Hombradosa.

U preostala dva susreta 2. kola skupine II u Trondheimu, od 18 sati i 15 minuta igraju Njemačka i Francuska, dok će od 20 i 15 snage odmjeriti Mađarska i Island.

EP rukometaša, Skupina II, 2. kolo, Trondheim:

Švedska - Španjolska 27:26 (14:13)

Foto: AFP

Pročitajte više