ŠVEĐANKA ŽELI NASTUPATI ZA HRVATSKU "Ovdje moram konobariti, a Hrvati mi nude pravu karijeru i podršku"

Foto: Facebook

ŠVEDSKA taekwondašica Nikita Glasnović (22), koja je na Olimpijskim igrama u Riju i nedavnom Svjetskom prvenstvu nastupala za skandinavsku zemlju, želi se preseliti u Hrvatsku.

Nikita je rođena u Švedskoj, ali su joj roditelji Hrvati. Ogorčena je tretmanom švedskog taekwondo saveza i želi nastupati za Hrvatsku.

"Hrvatska mi nudi podršku i pravu karijeru. Bilo bi mi jako teško financirati put u Tokijo na Olimpijske igre. Moram konobariti kako bih mogla putovati na natjecanja", rekla je Nikita.

Švedski savez ju je navodno financirao, no Nikita je odbila te tvrdnje nakon čega ju je savez suspendirao. Primili su zahtjev Hrvatskog taekwondo saveza da Nikita počne nastupati za njih što su doživjeli kao izdaju.

"U Hrvatskoj se osjećam kao kod kuće", dodala je.

"Bude li sve u redu, a ne znam što bi moglo poći po zlu, Nikita bi do kraja godine trebala imati pravo nastupa za Hrvatsku. Riječ je o vrlo mladoj i jako iskusnoj djevojci, koja je trenutačno četvrta na svijetu. Ima dečka u Splitu, otac joj je tamo već kupio stan. Imat će vrhunske uvjete za rad", rekao je za SN tajnik HTS-a Ivan Radoš.

Glasnović je na OI-ju u Riju izgubila borbu za broncu, koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu, a na Europskom prošle godine došla je do srebra.

Pročitajte više