Modrić je jučer dizao dres s brojem 15. Evo zašto su ga nosili i drugi igrači Reala

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Real Madrida izborili su jučer finale Lige prvaka. Nakon što su u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Bayerna u Münchenu odigrali 2:2, u uzvratu pred svojim navijačima čudesnim preokretom u posljednjim trenucima susreta svladali su njemačkog prvaka 2:1. Nakon gola Alphonsa Daviesa iz 68. minute preokret je režirao Joselu pogocima iz 88. i 91.

U velikom slavlju na travnjaku svog stadiona igrači Reala slavili su obučeni u dres s brojem 15. Na mjestu iznad broja na kojem uobičajeno stoji prezime igrača pisalo je A por la. Prevedeno bi to bilo "za", a broj 15 označava broj titule koju bi Realovi igrači mogli slaviti 1. lipnja na Wembleyju, kada će igrati za trofej u Ligi prvaka protiv Borussije Dortmund.

Real je kroz svoju povijest 14 puta bio najbolji u elitnom klupskom europskom natjecanju. Pod nazivom natjecanja Kup prvaka slavili su šest puta, a otkako se klubovi natječu za trofej pod nazivom Liga prvaka dodali ih još osam. Luka Modrić osvojio je pet tih titula. Realova 15. bila bi njegova šesta.

 

Pročitajte više