Oproštaj Cro Copa

Svi Mirkovi rekordi: Ove brojke savršeno pokazuju Cro Copovu besmrtnost

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRO COPOV oproštaj od sporta najbitnija je vijest borilačkog sporta u posljednja dva dana. Nakon što je obznanio kako se oprašta od borbe zbog moždanog udara koji je doživio na treningu, hrvatski borac primio je poruke podrške iz čitavog svijeta, a domaći i strani mediji suglasni su u ocjeni da nitko nije otišao u mirovinu s tako blistavim nizom.

Mike Bohn, poznati MMA reporter izvadio je nekoliko rekorda koje je Mirko Filipović postavio, a koji su tek djelić blistave karijere. Prvi se tiče samog oproštaja, odnosno činjenice da je Cro Cop dobio posljednjih 10 borbi te bi trebalo dobro prelistati almanahe MMA-a da vidimo kada se posljednji put netko, ako je to ikome uopće pošlo za rukom i nogom, oprostio nakon 10 vezanih pobjeda. Prve dvije pobjede stigle su protiv njegovog današnjeg učenika Satoshija Ishiija, koji je danas osvojio Heatov teškaški pojas kao dio njegovog tima. Padali su nakon njega Gonzaga, Man Myung, King Mo, Baruto, Aliakbari, Kohsaka, Roque Martinez te u posljednjem meču njegove karijere sjajni Roy Nelson. Pritom je tek posljednju pobjedu odnio sudačkom odlukom, sve do tada je pobijedio prekidom. 

Upravo 21 pobjeda prekidom apsolutni je rekord kada bi se gledala ostvarenja u 4 najjače organizacije u kojima se Cro Cop borio - UFC-u, Prideu, Strikeforceu i WEC-u. Od tih prekida, 18 je stiglo nokautom, što je drugi najbolji rezultat svih vremena. Kultna lijeva noga osam puta je rušila suparnike koji više nisu ustajali, po čemu je Mirko također rekorder, a zbog jedinstvenog stila borbe teško da će itko srušiti taj rekord u doglednoj budućnosti. Konačno, Cro Cop nikad nije izgubio u revanšu - briljantan skor od 8 pobjeda (protiv 7 boraca) i 0 poraza nešto su s čim se ne može pohvaliti nijedan drugi borac. Fujita, Randleman, dvaput Barnett, Wanderlei Silva, Ishii, Gonzaga i Nelson respektabilna je lista boraca koji su u revanšu protiv Cro Copa napuštali ring ili kavez spuštene glave. 

Pročitajte više