SVI SE KLANJAJU LEGENDARNOM BOLTU Evo što je poručio najbrži čovjek u povijesti

Foto: Getty Images / Guliver Image

USAIN BOLT osvojio je samo broncu u oproštajnoj utrci na 100 metara u Londonu, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u atletici. Najbolji sprinter u povijesti i svjetski rekorder bio ja malo sporiji (9,95) od Christiana Colemana (9,94) i pobjednika Justina Gatlina (9,92). 

Jamajčanin je ranije najavio kraj karijere, a sada i otkrio što ga je koštalo zlata u posljednjoj utrci.

"Teško je biti tužan s obzirom na podršku koju sam imao s tribina. Osjećaj je bio izvanredan i istinski sam zahvalan što su gledatelji bili uz mene. Ovo je moja prva brončana medalja i malo sam razočaran. Pokušao sam biti najbolji što mogu, to sam i bio, ali je to bilo dovoljno za treće mjesto", rekao je Bolt.
 

 
On je loše startao i pokušao je nadoknaditi manjak, ali ipak nije uspio stići do zlata i tako završiti karijeru.
 
"Ubio me je loš početak. Nametnuo sam sebi pritisak. Znao sam da ću imati problema ako ne uđem u trku rano i opteretio sam se time. Pokušao sam se vratiti što sam brže mogao, ali nije bilo dovoljno. Ipak, ponosan sam na sve što sam tijekom karijere postigao. Volio bih da sam utrku završio pobjedom, ali nekad ne dobijemo ono što želimo", poručio je Jamajčanin.
 
 
Nakon problema s dopingom i suspenzija, Gatlin se vratio i pobijedio Bolta. Iako su ga gledatelji izviždali, Amerikanac se naklonio svom velikom rivalu.
 
"Grubo su ga izviždali. Odslužio je svoju kaznu, natjecao se i treba ga poštovati. Bilo mu je teško. Pokazao je da je pravi sportaš tako što je izašao na stazu i pobijedio", zaključio je Bolt koji će posljednji put trčati 13. kolovoza u štafeti 4x100 metara.
 

Pročitajte više