WIMBLEDON

Svijet ih zove superherojima i legendama, a Englezima je važniji kriket

Foto: Getty Images / Guliver Image

BILO JE to najdulje finale Wimbledona u povijesti, za devet minuta nadmašilo je ono iz 2008. kad je Roger Federer izgubio također u pet setova, ali od Rafaela Nadala. Bilo bi još i dulje da se prvi put u petom setu nije igrao tie-break kod 12:12. Ali nisu samo ti rekordi i prvijenci ono po čemu ćemo pamtiti jučerašnji meč, ostat će zabilježen i kao jedan od najspektakularnijih teniskih okršaja u povijesti.

Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(2) za četiri sata i 57 minuta bitke, koja je završila na gotovo svim naslovnicama svjetskih medija, posebno sportskih.

Španjolski AS gura pobjednika Đokovića u prvi plan s jednostavnim naslovom "Legenda".

Francuski L'Equipe ne zaboravlja ni na ulogu koju je finalist imao u epskom okršaju pa na naslovnici ima stisak ruke velikih rivala na mreži uz naslov "Superheroji".

U Italiji se bave transferom Matthijsa de Ligta iz Ajaxa u Juventus, što je nogometom zaluđenim Talijanima definitivno udarna vijest, ali i Gazzetta dello Sport naslovnicu je podijelila na tu priču i onu iz Londona u kojoj finale naziva mečom stoljeća.

A Englezi? Iako im je Wimbledon jedna od sportskih svetinja, ovaj put su imali važniji sportski događaj na pameti. Njihova je reprezentacija u kriketu prvi put u povijesti osvojila naslov svjetskog prvaka, što je glavna vijest u svim njihovim medijima. 

Pročitajte više