SVIJET SVIJETLI U BOJI BRAZILSKIH HEROJA Zelene se Isus, Eiffel i Wembley

Foto: Twitter

NAJPOZNATIJE svjetske građevine i stadioni osvijetljeni su zelenom, bojom Chapecoensea, brazilskog kluba čijih 18 igrača i trener su poginuli u padu njihova aviona u Kolumbiji, u koju su putovali na utakmicu finala Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala.

Cijeli sportski svijet tako je i ovim činom pokazao da je ujedinjen u tuzi, solidarnosti i podršci brazilskom klubu i njegovim navijačima te zemlji koja oplakuje strašnu tragediju. 
 
Brazil je proglasio tri dana žalosti tim povodom, a najpoznatiji spomenik u toj zemlji i jedan od najznamenitijih na svijetu, Krist otkupitelj, iznad Rija bdije osvijetljen zelenom bojom u čast Chapea, kao i stadion Internacionala iz Porto Alegrea, jednog od najvećih brazilskih klubova.
 
Susjedi su se pridružili iskazivanju počasti poginulim nogometašima pa tako El Obelisco, argentinski nacionalni spomenik u Buenos Airesu, također blješti zelenom, kao i toranj Colpatria u Bogoti.
 
I na drugom kraju svijeta jednako su obasjane slavne građevine i stadioni: Eiffelov toranj u Parizu, Wembley u Londonu i Bayernov stadion u Munchenu. 
 

Pročitajte više