LUKAS PODOLSKI

Svjetski prvak zaigrat će za Hajdukov bratski klub. Uz to će i prodavati kebab

Foto: Instagram/Lukas Podolski

LUKAS PODOLSKI blizu je povratka u Europu. Ovaj 34-godišnjak trenutačno je igrač japanskog Vissel Kobea, a po isteku ugovora 1. siječnja 2020. mogao bi potpisati za svoj omiljeni klub Gornik Zabrze, pišu poljski mediji.

Ova odluka nije isključivo vezana uz nogomet. Podolski je u Kölnu, gdje je igrao u dva navrata, vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata. Specijalizirao se za slastičarnice i restorane brze hrane s kebabom i želi nastaviti širiti biznis u Poljskoj.

"Ideje mi tek dolaze, trenutačno zapravo i nemam pravi poslovni plan", rekao je početkom siječnja 2018. godine.

Ispostavilo se da mu plan i nije trebao jer biznis cvijeta na sve strane. Njemački novinari upitali su ga daje li loš primjer - kao profesionalni nogometaš prodaje nezdravu hranu, sladoled i kebab.

"Kao sportaš, spalit ćete kalorije sladoleda ili kebaba za deset minuta", replicirao je bivši njemački reprezentativac pa dodao:

"Otvaranje restorana s pet zvjezdica nije moj stil. Nisam tip koji nosi odijelo."

U Japanu su se i počele rađati ideje od kojih bi mogli profitirati Poljaci. Inače, Gorik je bratski klub Hajduka. Poljaci i Splićani često organiziraju druženja i prijateljske utakmice, a navijači dijele isto ime - Torcida.

Lukas je rođen u poljskim Gliwicama, a odrastao je u Njemačkoj gdje je i započeo profesionalnu karijeru.

Podolski je u karijeri igrao za Köln, Bayern, Arsenal, Inter i Galatasaray, a s Njemačkom je 2014. osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Za Elf ima 130 nastupa i 49 golova, dok za japanski Kobe igra od 2017. godine.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više