Svjetsko prvenstvo uskoro ćete igrati na FIFA-i, i vjerujte, izgleda fantastično

Screenshot: FIFA 18/EA Sports 

PRIPREME za SP u Rusiji u punom su jeku. Kako se priprema cijeli nogometni svijet, tako se već mjesecima nabrijavaju i igrači FIFA-e 18, za koju je nedavno potvrđeno da će dobiti besplatan DLC najvažnije nogometne smotre na svijetu. FIFA 18 tako će postati bogatija za 12 novih reprezentacija i stadiona, modove za igranje i hrpu drugih noviteta. 
 
>>Svjetsko prvenstvo stiže u FIFA-u 18, a s njim i hrvatska reprezentacija
 
Kada ćemo moći preuzeti 2018 FIFA World Cup Russia
 
2018 FIFA World Cup Russia bit će dostupan za preuzimanje od 29. svibnja. Međutim, moći će ga preuzeti igrači na PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch konzolama te PC-u, dok oni na PlayStation 3 i Xbox 360 neće imati tu mogućnost. 
 
Screenshot. FIFA 18/EA Sports
 
Novi igrači i reprezentacije
 
Službeni dodatak za SP u Rusiji uključuje i sve 32 reprezentacije koje su se kvalificirale na to natjecanje. To znači da u igru stiže čak 12 novih reprezentacija: Hrvatska, Srbija, Nigerija, Senegal, Tunis, Maroko, Južna Koreja, Iran, Japan, Kostarika, Panama i Peru. Iako se većina reprezentativaca koji će nastupati na SP u Rusiji već nalazi u igri zahvaljujući licenciranim klubovima i ligama, oni koji nedostaju na ovaj će način završiti u FIFA-i 18. Prema popisu posljednjeg okupljanja hrvatske reprezentacije, to bi bili Dominik Livaković, Zoran Nižić, Filip Bradarić i Josip Pivarić. 
 
>>Ovi Hrvati mogli bi se naći u FIFA-i 18 samo ako se pojave u reprezentaciji
 
Novi stadioni 
 
FIFA 18 potkraj svibnja postat će bogatija i za detaljne rekreacije 12 novih stadiona, onih na kojima će se igrati utakmice SP-a u Rusiji, a to su redom Luzhniki Stadium, Saint Petersburg Stadium, Fisht Stadium, Ekaterinburg Arena, Kazan Arena, Nizhny Novgorod Stadium, Rostov Arena, Samara Arena, Mordovia Arena, Volgograd Stadium, Spartak Stadium i Kaliningrad Stadium. Tako će svi igrači moći provjeriti kako u igri izgleda Kaliningrad Stadium na kojem će Hrvatska protiv Nigerije odigrati svoju prvu utakmicu na prvenstvu ili, pak, pogledati kako izgleda prekrasno zdanje Luzhniki Stadiuma u Moskvi kapaciteta 80 tisuća ljudi na kojem će se odigrati finale.
 
Screenshot. FIFA 18/EA Sports
 
SP u Rusiji pod prstima svakog igrača
 
Od 29. svibnja u igri će biti i nekoliko novih modova za igrače. Ne samo što će moći odigrati autentični SP u Rusiji nego će imati priliku kreirati i vlastito prvenstvo te sami odlučiti koju reprezentaciju žele voditi do vrha svijeta. To bi posebno moglo zanimati igrače u SAD-u, Italiji i Nizozemskoj, čije se reprezentacije nisu uspjele kvalificirati za SP u Rusiji. Igrači će imati mogućnost i online prijateljskih utakmica.
 
FIFA World Cup Ultimate Team
 
Najpopularniji mod u FIFA-i 18 također će dobiti novi izgled. Igrači će moći slagati najbolje momčadi od reprezentativaca sa SP-a u Rusiji, a na raspolaganju će im biti i nove ikone koje su obilježile to natjecanje. Kao dodatni bonus svi igrači koji kupe Standard ili Premium paketić u FIFA World Cup Ultimate, dobit će i paketić jednake kvalitete u FUT 18. 
 
Screenshot. FIFA 18/EA Sports
 
Atmosfera Svjetskog prvenstva
 
EA Sports mislio je i na najsitnije detalje, ne samo dresova i nacionalnih obilježja pojedinih reprezentacija nego i službenih vizuala SP-a u Rusiji, kao što su atmosfera na stadionima i službena lopta natjecanja Adidas Telstar 18. 
 
>>Vratari u problemu: "Pa ova lopta je nezaustavljiva"
 
EA Sports ovaj si je put zaista dao truda. Iako je DLC besplatan, sigurno će im pomoći u prodaji igre, a tu su, naravno, i mikrotransakcije u FUT-u. Čini se da nas očekuje prava poslastica.
 

Pročitajte više