Tagliafico: Sjećam se poraza od Hrvatske u Rusiji. Ovo će biti drukčija utakmica

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Argentina u utorak u 20 sati igraju polufinale Svjetskog prvenstva. Hrvatskoj je to drugo polufinale zaredom, dok se Argentina u ovoj fazi natjecanja našla prvi put nakon 2014. i SP-a u Brazilu. Pobjednik će igrati s boljim iz susreta između Francuske i Maroka.

Dan uoči utakmice na press konferenciji argentinske reprezentacije bili su izbornik Lionel Scaloni i Nicolas Tagliafico koji će igrati lijevog beka umjesto Acune koji je protiv Nizozemske dobio drugi žuti karton. Lyonov igrač rekao je da on i suigrači još nisu zaboravili SP u Rusiji, u kojem ih je Hrvatska u grupi dobila 3:0.

Bit će to drukčija utakmica

"Prošle su četiri godine, a Hrvatska je opet u polufinalu. Imaju odličnu momčad. Postoje sličnosti s momčadi iz Rusije, ali imaju i nove igrače. Mislim da će biti dosta različita utakmica, da će biti drukčija, da će imati drukčiji tijek. Iskoristit ćemo sjećanje s te utakmice u Rusiji. Mi imamo svoje adute i nadam se pobjedi", rekao je Tagliafico pa nastavio:

"Ključ je da se fokusiramo na same sebe. Svakako smo svjesni kvalitete hrvatske momčadi, ali pokušat ćemo napraviti protutežu. Najvažniji je fokus na nas same. Ovo je polufinale i podrazumijeva se da protivnik ima odlične igrače".

Najbolji igrač Argentine na ovom turniru, a možda i na čitavom turniru je Lionel Messi. Sjajni Argentinac zabio je četiri gola i upisao dvije asistencije i praktički sam vuče Argentinu prema naslovu prvaka koji se čeka od 1986. godine.

Messi je lider

''Messi je naš lider, kapetan, on nas gura dalje. Posebno je njegovo mjesto. Kada smo na terenu, znamo da imamo Messija. Možemo mu se obratiti, pitati ga. Ima potporu svih igrača", rekao je Tagliafico i prokomentirao eventualne nove penale koji bi mogli odlučiti utakmicu:

"Svakako nam pomaže što imamo odlično vratara. Imamo iskustva s Cope. To je nokaut-faza, u toj fazi uvijek imate teške trenutku. Moramo ih nadići, pokazati karakter. Kada je riječ o penalima, svakako vjerujemo Martinezu. Nikad se ne zna, koliko god da imate dobrog vratara. Svi vježbamo penale, ali jedno je pucati na treningu, a drugo na tako važnoj utakmici".

 

Pročitajte više