Talentirani vinkovački golgeter oduševio Češku

DOJUČERAŠNJI napadač vinkovačke Cibalije Andrej Kerić, fantastično je započeo svoju karijeru u češkom Liberecu, a u prvih četiri kola zabio je četiri pogotka.

Podsjetimo, Kerić je prije nešto više od mjesec dana prešao je iz Cibalije u Liberec za 250 tisuća eura, a već sada vrijednost mu se utrostručila pa prema Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura.

22-godišnji Kerić u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi odigrao je 33 utakmica za Cibaliju, a pritom je postigao sedam golova. Njegovi nastupi za klub i mladu reprezentaciju tako nisu ostali nezapaženi pa je ovaj talentirani napadač dobio prigodu iskazati se u Češkoj.

Iako je u češki nogomet ušao gotovo neprimjetno, mladi napadač postao je zvijezda nakon samo četiri kola, a njegov potencijal uvelike je prepoznat.

Iako Andrej napominje da je Češka samo prolazna stanici u njegovoj karijeri, popularnost koju odnedavno uživa u češkoj ligi u najmanju ruku vrlo je interesantna. A ionako je poznato da ribe iz "češkog bazena" Bundesligaši vrlo lako upecaju, stoga se njegova odluka da potraži sreću u Češkoj doima opravdanom.

No, u svakom slučaju Kerić je samo jedan u nizu pokazatelja da u Hrvatskoj nogometne talente jednostavno nema tko prepoznati.

V.B.
Foto:Slovan Liberec

Pročitajte više