Talijani: Juve radi sjajan posao i dovodi Srbina za manje od 30 milijuna

Foto: EPA-EFE

IZA Juventusa je sezona za zaborav. Iako je Stara dama jedno vrijeme najupornije držala korak za dominantnim Napolijem, kazne zbog kršenja financijskih propisa izbacile su je iz društva na vrhu tablice. Podsjetimo, zbog financijskih malverzacija i nezakonitih isplata nogometaša na crno koje su mu omogućile zaobilaženje FFP propisa, Juventusu je oduzeto 10 bodova.

Bez te sankcije osvojio bi treće mjesto, a ovako se mora zadovoljiti sedmim i pretkolima Konferencijske lige. U klubu iz Torina odlučni su napraviti iskorak, a jedno od prvih potencijalnih ljetnih pojačanja mogli bi potražiti u talijanskoj metropoli.

Riječ je o Sergeju Milinković-Saviću, veznjaku Lazija koji je ove sezone bio jedan od ključnih igrača ekipe Maurizija Sarrija. Lazio je osvojio drugo mjesto i tako se nakon godina izbivanja vratio u Ligu prvaka. U taj pothvat Srbin je ugradio 11 golova i osam asistencija.

Dostupan je po sniženoj cijeni

Dvadesetosmogodišnji i 191 centimetar visoki box-to-box veznjak ove sezone je samo nastavio igrati u sjajnoj formi, a i ranije ga se u gotovo svakom prijelaznom roku spominjalo u kontekstu velikog transfera. Ugovor s Lazijem vrijedi mu do 2024. godine pa je iduće ljeto možda zadnja prilika da klub na njemu zaradi.

Talijanska Gazzetta pišu kako će Juventus za njega ponuditi manje od 30 milijuna eura, ali da bi ta cifra mogla biti dovoljna da ga Lazio pusti. Istovremeno Juventus mora zaraditi značajnu cifru od prodaje igrača jer je ostao bez Lige prvaka, tako da bi najzvučniji transferi ovoga ljeta u Torinu mogli biti oni izlazni.

Pročitajte više