mislav oršić

Talijani: Klub iz Serie A želi Oršića i velikog HNL talenta

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

MISLAV ORŠIĆ sve je bliže odlasku iz Dinama. Do kraja prijelaznog roka za klubove iz najjačih liga ostalo je još samo nekoliko dana i Dinamo bi mogao prodati svojeg ponajboljeg igrača. Oršića odavno želi Burnley koji se s Dinamom ne može dogovoriti oko dinamike isplate odštete, no nisu Englezi jedini koji žele hrvatskog reprezentativca.

Talijanski list Il Secolo XIX objavio je danas da Oršića prati i Genoa koju, baš kao i Burnley, do kraja sezone čeka grčevita borba za ostanak. Taj list tvrdi da Genoa do 31. siječnja želi dovesti trojicu igrača od kojih su dva Hrvata i to oba iz HNL-a.

"Genoa se mora pojačati i napravit će sve da iz Leverkusena dovede Amirija i taj posao će se vjerojatno realizirati. Na meti im je i Lukas Kačavenda, sjajni mladi igrač Lokomotive, ali i Mislav Oršić za kojeg znaju da ga želi i Burnley. No, Genoa će pokušati dovesti i njega", piše Il Secolo XIX.

Oršić je za sad ipak najbliži Burnleyu koji bi da Dinamu platio oko 10 milijuna eura. Oršić trenutačno u Maksimiru zarađuje oko 800.000 eura po sezoni, što bi mu se u Burnleyu udvostručilo. U Dinamu ima odličan status i navijači ga obožavaju, ali prilika da se okuša u najjačoj ligi svijeta te dvostruko veći ugovor mogli bi prevagnuti da na kraju ipak ode iz Dinama.

Pročitajte više