HRVATSKI NOGOMETAŠI

Talijani: Mandžukić zbog "Veseljka" ide na klupu u Juveovoj utakmici sezone

Foto: EPA

JUVENTUS sutra na svom stadionu igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa nakon što je u Amsterdamu završilo 1:1 pogocima Cristiana Ronalda i Davida Neresa. 

Rezultat iz Amsterdama nije dovoljno uvjerljiv da bi Juventus ovaj uzvrat mogao olako shvatiti, Ajax ga je u prvoj utakmici nadigrao, a sada je na njiemu da spriječi ponavljanje nesretne situacije. 

Il Giornale piše kako je toga svjestan i Massimiliano Allegri, koji za utakmicu s Ajaxom planira jednu veliku promjenu. Naime, čini se kako bi Mario Mandžukić mogao završiti na klupi, a u tom slučaju njegovo mjesto pripalo bi oporavljenom Douglasu Costi. Isti medij Costu u svom naslovu naziva igračem koji donosi veselje na teren zbog njegova načina igre kojim nerijetko diže publiku na noge, kao što je to svojevremeno radio i u Bayernu, u paru s Kingsleyem Comanom.

Klupa kao odgovor na Mandžukićev pad forme

Mandžukić je u prvom dijelu prvenstva bio jedan od najboljih igrača Juventusa, samo je Cristiano Ronaldo uspješniji od Hrvata kada su u pitanju golovi i asistencije, ali se u zadnjih nekoliko mjeseci ugasio. Hrvatski napadač i dalje odrađuje dio zadaća koji se odnosi na trku i ispunjavanje obrambenih dužnosti, ali golovi sve češće izostaju. 

Mario nije zabio od Božića, pa je Allegri zaključio kako bi bilo dobro da se hrvatski internacionalac preseli na klupu dok ponovno ne uhvati formu. Na vrata prve momčadi kuca već spomenuti Costa, a tu je i Moise Kean koji se u zadnjih nekoliko utakmica pokazao kao čovjek koji donosi golove. Osam golova u osam utakmica nitko ne može zanemariti. U takvoj konkurenciji Mandžina borbenost jednostavno nije dovoljna, potrebni su i golovi. 

Postoji ozbiljna šansa da Mandžukić potpuno izgubi status prvotimca ako Douglas Costa povrati formu kakvu je imao u Bayernu, a Moise Kean nastavi zabijati kao što je to dosad radio. Pred Allegrijem je nekoliko teških odluka, a jedna od njih odlučit će Mandžukićevu sudbinu u Torinu.

 

 

Pročitajte više