Hajduk

Talijani objavili koliko Hajduk traži za Biuka: "Zasad ništa od posla"

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

OVIH dana u talijanskim medijima pojavilo se više članaka o interesu tamošnjih prvoligaša za Hajdukovog 19-godišnjeg krilnog napadača Stipu Biuka. S vremenom saznalo se kako je za talentiranog mladića najkonkretnije zagrizla Sampdoria, koja je krajem prošle sezone uspješno pobjegla iz zone ispadanja i završila na 15. mjestu. 

Talijanski transfer-insajder Gianluca Di Marzio piše kako je ranije za dovođenje Biuka bila zainteresirana Atlanta, ali čini se da je Hajdukov dragulj u ovom trenutku bliži Genoi nego Bergamu budući da Di Marzio navodi kako je Sampdoria za njega poslala službenu ponudu.

Corriere: Sampdoria i Hajduk zasad nisu blizu dogovora

Drugi medijski izvori poput tiskanog izdanja lista Corriere dello Sport spominju kako realizaciju trenutno koče zahtjevi Hajduka, koji traži odštetu u rasponu od šest do osam milijuna eura. Zato naglašavaju da igrača, kojeg opisuju kao "brzog i fizički moćnog", ne treba još očekivati u dresu novog kluba. Za Biuka je zainteresirano i nekoliko klubova iz njemačke Bundeslige.

Također, nekoliko izvora navodi kako i u slučaju realizacije transfera Biuk ne bi odmah uskočio u kadar prve momčadi pod palicom trenera Marca Giampaola. U slučaju da zaista napusti Hajduk, očekuje se da najprije nastupi u Primaveri, talijanskom juniorskom prvenstvu.

Pročitajte više