Talijani pitali postoji li šansa da Livaja dođe u Serie A. Ovo im je rekao menadžer

Foto: Omar Arnau/PIXSELL

VINCENZO CAVALIERE, nogometni agent koji se brine za karijere hrvatskih reprezentativaca Marka Livaje i Andreja Kramarića, dao je intervju za SportItaliju. Govorio je o brojnim hrvatskim nogometašima, pa tako i kapetanu Hajduka Marku Livaji (29). Talijanski novinar pitao je Cavalierea je li moguće da se Livaja vrati u klub iz Serie A.

Talijani su pisali da je Cavaliere odgovorio: "Mislim da da, moguće je." Originalni tekst objavljen na portalu SportItalia pogledajte ovdje.

Podsjetimo, Livaja se 2021. godine vratio u Hajduk iz AEK-a. Karijeru je započeo u splitskom klubu, iz kojeg je 2010. kao 17-godišnji talent otišao u Inter. Tijekom karijere igrao je za Lugano, Cesenu, Atalantu, Rubin iz Kazana, Empoli, Las Palmas i AEK.

Otkako se vratio u Hajduk, postao je simbol kluba i njegov najbolji igrač, kao i najbolji igrač cijelog SuperSport HNL-a. Aktualni ugovor vrijedi mu do 2027. godine. U reprezentaciju ga je vratio izbornik Zlatko Dalić, a nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Zabio je Kanadi u grupnoj fazi, pa s ostatkom momčadi osvojio brončanu medalju.

O Kačavendi, Šutalu, Baturini...

Cavaliere je za talijanski medij govorio o još nekim hrvatskim nogometašima. Novinari su mu rekli kako se hrvatski nogometaši često povezuju sa Serie A, pa su ga pitali tko bi mogao sljedeći doći u Italiju. "Spomenut ću nekoliko imena.

Prvi Franko Kovačević, krilni igrač Domžala, jedan od najboljih u slovenskoj ligi. Tu je i Lukas Kačavenda iz Lokomotive, veznjak rođen 2003., kojeg su već tražili talijanski klubovi, na primjer Genoa", odgovorio je Cavaliere, a zatim dodao Josipa Šutala iz Dinama te za Livaju rekao kako je "mašina za golove koja radi sama".

Talijani su izdvojili i Martina Baturinu, Dinamovog talenta. "Baturina je igrač s važnim kvalitetama. Po mojem mišljenju, prerano bi mu bilo da dođe u Italiju. Sumnjam da bi dobio priliku u velikom klubu, kao što brojni mladi igrači ne uspiju. Da bude jasno, govorim o velikim klubovima jer je njegova cijena već prevelika za srednje i male klubove", rekao je Cavaliere.

Što s Brozovićem?

Mjesecima se govori kako bi Marcelo Brozović mogao napustiti milanski Inter u koji je stigao 2015. godine iz Dinama. Povezivalo ga se s Barcelonom, koja bi navodno u zamjenu za Hrvata dala Francka Kessieja. "Brozović je ključni igrač Intera. Ne treba odustati od njega", rekao je Cavaliere.

Kramarić, još jedan hrvatski reprezentativac, postao je legenda Hoffenheima u kojem igra od 2016. godine. Talijanski novinari su menadžera, za kraj, pitali što misli o glasinama koje Kramarića prebacuju u Italiju.

"Kramarić može biti startni napadač u bilo kojoj top momčadi. On je nevjerojatan igrač, što pokazuje u svakom natjecanju, bila to Bundesliga ili hrvatska reprezentacija", zaključio je Cavaliere.

Demantij Cavalierea za Index

Kontaktirali smo i Cavalierea, koji nam je rekao kako su njegove riječi krivo prenesene. Naime, Cavaliere tvrdi: "Na pitanje je li moguće da Marko ode u Serie A odgovorio sam da je sve moguće. Općenito je sve moguće za svakog igrača, to ne znači da će negdje otići. Ne kužim uopće što je tu bombastično."

Pročitajte više