Talijani se raspisali o Livaji: Sjećate se ovog zločestog dečka? Sad je druga osoba

Foto: EPA

MARKO LIVAJA postigao je drugi pogodak Hrvatske u 4:1 pobjedi nad Kanadom u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Livaja je tako kompletirao preokret Hrvatske, za koju mu je to bio četvrti gol u karijeri, ali prvi na ovako velikoj pozornici. Štoviše, na najvećoj mogućoj.

Livajin debitantski pogodak na velikim natjecanjima u njegovom drugom nastupu vidio je cijeli svijet. I dok je dobar dio nogometnih pratitelja sada tek prvi put čuo za njega, isto se ne može reći za Talijane. Livaja je u Italiji proveo šest godina svoje karijere, a tamošnji mediji sada su se raspisali o njemu.

Football Italia: Evo zašto se pratitelji Serie A sjećaju Livaje

"Evo zašto se pratitelji Serie A sjećaju Livaje, hrvatske zvijezde Svjetskog prvenstva", naslov je na portalu Football Italia. "Marko Livaja zabio je u pobjedi Hrvatske nad Kanadom, ali ljubitelji Serie A mogli bi ga se sjećati kao zločestog dečka Interove akademije, koji je u Atalanti udario suigrača", pišu Talijani u uvodu.

Podsjećaju kako je Livaja u Italiju, točnije u Interovu akademiju, stigao 2010. godine, nešto prije 17. rođendana. S Interom je u sezoni 2011./2012. postao prvak NextGena, turnira koji je ekvivalent današnjoj Ligi prvaka mladih. 

"Napokon se skrasio"

Prepričali su Talijani i trenutak u kojem je za Livaju sve krenulo po zlu. Bilo je to 2013., kada je na treningu njegovog tadašnjeg kluba Atalante udario suigrača Ivana Radovanovića. Srpski nogometaš optužio je Livaju da se smijao dok je gledao kako krvari iz nosa, što je Livaja porekao. Spomenuli su i kako je zvijezda Hajduka, dok je igrala u Empoliju, na Facebooku navijače nazvala gadovima.

Dodali su i da je dobio pet utakmica kazne kada je kao igrač AEK-a gurnuo suca i nogom udario protivničkog igrača Danka Lazovića u prsa. "Ipak, Livaja se sada, čini se, napokon skrasio i briljira na Svjetskom prvenstvu", zaključuje Football Italia.

Calciomercato: Marko je sada druga osoba, posložio je glavu

Sličan tekst o Livaji donosi i Calciomercato. "Njegova priča sastoji se od dva paralelna kolosijeka - onog o njegovom talentu, kristalno jasnom od ranog djetinjstva, i onog o njegovom ponašanju. Hrvat je često izlazio iz tih kolosijeka i zbog toga njegova karijera nije išla uzlaznom putanjom", započeo je ovaj portal, a zatim poput Football Italije nabrojao sve crne trenutke Livajine karijere.

"Marko je sada druga osoba, posložio je glavu", piše Calciomercato u zaključku teksta uz priložene rekordne statistike iz Hajduka pa dodaje: "Nakon čarobnih trenutaka u klubu dobio je i poziv u reprezentaciju te zabio gol na Svjetskom prvenstvu u utakmici koju je Hrvatska morala i jest pobijedila."

Talijanski portal zatim je završio: "Sigurno ovo može posvetiti svojoj suprugi Iris, hrvatskoj manekenki znatno starijoj od njega, s kojom ima dvoje djece. Time je Livajin dugi i mučni noćni život okončan. Ipak, glavna misao u glavi sigurno mu je otac Milan, koji je prije samo nekoliko mjeseci poginuo u prometnoj nesreći."

 

Pročitajte više