MARIO MANDŽUKIĆ

Talijani tvrde da je Mandžukić blizu povratka u Europu. Žele ga dva europska velikana

Foto: Instagram

TALIJANSKI mediji, posebno Tuttosport, tvrde da je Mario Mandžukić završio s katarskim Al-Duhailom nakon samo pola godine.

Hrvatskom napadaču ne sviđa se igrati u Kataru gdje ne postoji prava nogometna publika i adrenalin koji mu je prijeko potreban za postizanje motivacije.

Mandžukić želi u Europu, Katar mu ne nudi motivaciju

Da je to uistinu tako potvrdio je njegov suigrač Medhi Benatia koji smatra kako Mariju nedostaje podrška navijača kao u Torinu gdje je kao igrač Juventusa bio omiljena figura.

Zbog toga je povratak u Europu sve izvjesniji i navodno 34-godišnjak preferira dolazak u turski Galatasaray gdje bi ga raširenih ruku dočekao njegov fan, legendarni trener Fatih Terim.

VIDEO: Mandžukićeva majstorija u stilu Zidanea

 

No ovih dana u talijanskim krugovima pojavila se vijest kako su Bayern i Manchester United obnovili interes za Mandžukića.

United i Bayern obnovili interes za Mandžukića?

Podsjetimo, prošloga ljeta su dva kluba bila u ozbiljnim kombinacijama za njegov transfer iz Juventusa, međutim do dogovora nije došlo pa je Mario proveo šest mjeseci odstranjen iz Juventusovog igračkog kadra, bez da je odigrao i sekunde u aktualnoj sezoni.

Smatra se kako Bayernu nije toliko potreban jer klub ima nedodirljivog Roberta Lewandowskog, a za njegovu zamjenu sprema talentiranog Nizozemca Joshuu Zirkzeea pa bi dolazak Hrvata blokirao razvoj mladog napadača.

No zato bi odlazak u Manchester United imao više smisla jer su Englezi jedva produžili posudbu Odiona Ighala iz Kine koja će trajati do kraja tekuće godine. U tom bi periodu United mogao opet posegnuti za Mandžukićem budući da će im biti potreban snažan centarfor kakav je Mandžukić.

Njegova cijena je trenutačno četiri milijuna eura i Bayernu i Manchester Unitedu to nije problem platiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više