Talijani: Tudor potezom podigao obrve vlasnika i navijača. Pojavile su se prve sumnje

Foto: EPA

LAZIO, čiji je trener Igor Tudor, odigrao je 2:2 na gostovanju kod Monze u 35. kolu Serie A. Pogotke za Lazio postigli su Ciro Immobile u 11. i Matias Vecino u 83. minuti, dok je dvostruki strijelac domaćina bio Milan Đurić, koji je pogađao u 73. i 92. minuti, čime je spasio svoju momčad od poraza. Lazio se tri kola prije kraja talijanskog prvenstva nalazi na sedmome mjestu s 56 bodova te mu predstoji borba za pozicije koje vode u europska natjecanja.

Tudorov sastav remijem je prekinuo niz od tri uzastopne pobjede u Serie A, a do kraja sezone igrat će protiv Empolija i Sassuola kod kuće, dok će gostovati u Milanu kod prvaka Intera. Calciomercato je nakon susreta s Monzom objavio tekst u kojem stoji da su se kod klupskog predsjednika Claudija Lotita "pojavile prve sumnje". 

"Tudor će se susresti oči u oči s igračima"

"Lazio će sutra imati idući trening. Prije no što će raditi na terenu, Tudor će se gotovo sigurno susresti oči u oči s igračima. Analizirat će pogreške napravljene u Monzi i Tudor će od svojih igrača tražiti objašnjenje zašto je došlo do slabijeg nastupa u odnosu na prethodne utakmice.

Hrvatskom treneru nije se svidio pristup. Lazio može žaliti zbog nedosuđenog kaznenog udarca na Immobileu sredinom prvog poluvremena, o kojem se, doduše, malo govorilo i zbog kojeg se nitko na teren nije bunio", piše talijanski medij.

Lotitu se nije svidjelo što je Tudor u 32. minuti zamijenio Mattiju Zaccagnija?

Calciomercato smatra da je "Tudorovo vođenje utakmice izazvalo sumnje kod navijača i uprave". Podsjetimo, Tudor je sredinom ožujka naslijedio Maurizija Sarrija na klupi Lazija i od tada je ostvario pet pobjeda, jedan neriješen rezultat i dva poraza u svim natjecanjima.

Talijanski novinari istaknuli su Tudorov potez iz 32. minute, kada je ubacio Nicolu Casalea, a rano izvadio Mattiju Zaccagnija. "Zamjena Zaccagnija nakon pola sata podigla je obrve kod samo igrača (koji neće biti kažnjen zbog ispada na klupi), ali i kod vlasnika i mnogih drugih koji su gledali utakmicu", piše Calciomercato.

"Na ljeto slijedi velika obnova sastava"

Ističu da se predsjedniku Lazija Claudiju Lotito ne sviđa što su Gustav Isaksen, Nicolo Rovella i Luca Pellegrini, trojac koji je u ljeto 2023. stigao u klub, "završili na marginama", odnosno nisu nastupili protiv Monze. Pritom valja reći da su Rovella i Pellegrini na posudbi iz Juventusa.

"Na ljeto slijedi velika obnova sastava, ali sigurno neće biti moguće promijeniti sve igrače, pogotovo bez prihoda Lige prvaka. Bit će, stoga, potrebno izgraditi igru s onim što će biti na raspolaganju", zaključuje Calciomercato.

Pročitajte više