Talijani: Zidane je favorit za preuzimanje Bayerna. Bavarci ne žele čekati ljeto

Foto: EPA

BAYERN trese velika kriza. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0), za kojim je aktualni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov, te izgubljene prve utakmice prve nokaut runde Lige prvaka kod Lazija (1:0), u kojoj su gosti pali bez udarca na gol, slijedio je novi šok. Bayern je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom. To mu se zadnji put dogodilo na proljeće 2015.

Sve se glasnije priča o tome da Thomas Tuchel neće dočekati godinu dana na klupi Bayerna. Trener najvećeg njemačkog kluba postao je krajem ožujka prošle godine te odmah zatim ispao iz Lige prvaka i kupa, a njemački naslov osvojio je samo zato što mu ga je Borussia Dortmund nevjerojatno predala. Bayern sada zaostaje osam bodova za liderom iz Leverkusena.

Uprava Bayerna je u kontaktu s legendarnim Francuzom

Kao glavni kandidati za Tuchelovu zamjenu se spominju Hansi Flick, njihov bivši trener i do prošlog rujna izbornik Njemačke te trener Bayera Xabi Alonso koji bi momčad mogao preuzeti tek od ljeta, a inače je vruća roba na tržištu i smatra ga se izglednim nasljednikom Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola.

Međutim, talijanski Corriere dello Sport donosi informaciju da je jedan od favorita za preuzimanje klupe bavarskog diva legendarni Francuz Zinedine Zidane (51). On je bez kluba još od 2021. godine nakon što je napustio klupu Real Madrida gdje je bio iznimno uspješan, a do sada ga nitko nije uspio zainteresirati za ponovno aktiviranje. Navodno je Zidane očekivao da bi mogao postati novi izbornik Francuske, ali nije izgledno da će Didier Deschamps u skoro vrijeme napustiti tu poziciju, pa se Zidane okreće ponovno klupskom nogometu.

Prema navodima talijanskog medija, uprava Bayerna je Zidanea kontaktirala i prije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Lazija unatoč tome što su javno davali podršku Tuchelu. S obzirom na Bayernovu situaciju u prvenstvu i opću negativnu atmosferu u klubu, vjerojatno ne žele čekati kraj sezone već novog trenera žele odmah, a Zidane je slobodan i uz to trener koji je pokazao da zna voditi velike momčadi i stvoriti rezultat.

 

Pročitajte više